Sådan bruges Mail Drop til at sende store filer via email fra Mac OS X

Næsten hver e-mail-server har en filstørrelsesgrænse, typisk mellem 10MB og 40MB, og enhver fil, der er knyttet til en email, der er større end den, der normalt springer eller ikke sender. Apple har fået en interessant løsning på dette problem, der kalder det Mail Drop.

I hovedsagen registrerer MailDrop automatisk, når en stor fil er blevet placeret i en e-mail, og spørg om du vil bruge Mail Drop til vedhæftet fil i stedet for at forsøge (og undlade at sende) det via e-mail-serveren. Når du godkender MailDrop-anmodningen, uploades filen til en iCloud-server, hvor modtageren modtager et downloadlink til filvedhæftet fil, snarere end en direkte vedhæftet fil. Hvis det lyder forvirrende, er det virkelig ikke, det hele er i grunden automatiseret, og det virker ganske godt.


Mail Drop blev introduceret i OS X Yosemite, så du som afsender skal køre en moderne version af OS X for at kunne have funktionen i Mail app. Modtageren behøver ikke at køre OS X Yosemite, da filen downloadlink er tilgængelig for enhver bruger på enhver platform.

Afsendelse af store filer med Mail Drop fra Mac OS X

At sende en stor fil eller et dokument med Mail Drop er ret simpelt, og processen er næsten fuldstændig automatiseret:

  1. Opret en ny e-mail som normalt fra Mac Mail-appen
  2. Vedhæft den store fil til e-mailen, enten med vedhæftningsknappen, en tastaturgenvej eller med træk og slip - bemærk, hvordan filstørrelsen vises i rødt, hvis den er for stor, det tyder på, at det vil udløse MailDrop ved afsendelse
  3. Forsøg på at sende e-mailen med den store fil som sædvanlig, du vil straks se et popup-vindue, der spørger "Vil du sende denne vedhæftning ved hjælp af Mail Drop?" - vælg "Brug Mail Drop" for at starte filoploaden til iCloud
  4. Vent, indtil filen er færdig med at uploade *, og e-mailen vil sende som normalt

Downloadlinkene, der genereres fra Mail Drop, forbliver aktive i 30 dage og fjerner sig automatisk. Du kan sende op til 5 GB på denne måde, men husk at uploade (og downloade) en 5 GB fil vil afslutte et stykke tid.

Modtagelse af store filer med Mail Drop

At være på modtageren af ​​en Mail Drop-fil er enkel, og fungerer på enhver e-mail-app eller -klient i ethvert OS.

  1. Åbn den nye email med en stor Mail Drop vedhæftning
  2. Klik på linket "Klik for at downloade" - filstørrelsen af ​​Mail Drop-vedhæftet fil vil blive vist, det hentes fra Apple iCloud-servere og er ret hurtigt

Du får bemærke, at der er en besked, der siger noget som "Vedhæftet fil tilgængelig til juni, 14 2019", som viser udløbsdatoen for filen (alle fillinks udløber efter 30 dage).

I OS X Mail-appen modtager en Mail Drop-fil enten en standard filvedhæftning med en integreret fil (i den nyeste version af OS X), eller hvis den modtages i tidligere versioner af Mac Mail-appen, vises den som en download link i stedet:

På iPhone Mail-appen (eller iPad) modtager du en Mail Drop-fil som downloadlink, udløbsdato og filstørrelse:

Mail Drop er en rigtig god funktion, og det fungerer perfekt. Hvis du planlægger at bruge dette ofte, er det en god ide at indstille din standard e-mail-klient i Mac OS X til at være Mail app, da tredjeparts apps ikke understøtter afsendelsen af ​​Mail Drop filer - husk, at andre postklienter vil kunne modtage disse filer, dog.

Bemærk, at hvis du bruger fjernhæftningsfunktionen i Mail-appen til OS X, fjernes den forud downloadede fil, men downloadlinket til Mail Drop fjernes ikke (indtil det udløber, alligevel).

* For de interesserede, når en Mail Drop-fil uploader, vil "cloudd" -processen begynde at køre i baggrunden af ​​OS X, da filen overføres til en fjernserver og derefter bliver hentbar via et downloadlink. Cloudd-processen tager ca. 4-7% CPU op under upload og bør ikke have en meningsfuld indvirkning på Mac-ydeevne, selv om det kan forbruge meget af din internetbåndbredde som filen uploades fra serveren. Tilsvarende er download af filen stort set den samme som at downloade en anden fil fra andre steder online, og er kun begrænset af din internetforbindelse.