HDMI Vs. VGA

Hvis du tilslutter en LCD-skærm eller et fladskærms-tv, er VGA (Video Graphics Adapter) og HDMI (High-Definition Multimedia Interface) to populære muligheder. I teorien er HDMI overlegen, men i praksis er dette undertiden ikke tilfældet.

Grundlæggende om HDMI

HDMI er et digitalt format, så der er ingen konverteringsproces mellem en medieenhed og en fladskærmsenhed. Ud over at levere high-definition video, indeholder den ledninger, der transmitterer ukomprimeret multikanals surround-lyd.

VGA Basics

VGA er et analogt format, så konverteringsprocessen kan producere en lille reduktion i billedets skarphed og farvenøjagtighed. Denne kabeltype sender imidlertid ikke lyd. Hvis du vil have lyd, skal du bruge separate kabler.

VGA Quirks

Mange fladskærms-tv accepterer ikke et VGA-signal, der er højere end 1366 x 768 pixels. Dette er tilstrækkeligt til 720p HD, som er 1280 x 720 pixels, men ikke 1080p HD, som er 1920 x 1080 pixels.

Skærme og VGA

LCD-computerskærme accepterer dog VGA-signaler i 1080p-opløsninger. ("P" henviser til "progressiv", hvilket betyder, at billedet opdateres på én gang for mere flydende bevægelse på skærmen.)

Kabellængde

HDMI støder på en "digital klippe" forbi omkring 30 fod, på hvilket tidspunkt signalet kan nedbrydes dramatisk. VGA kan gå to til tre gange så langt, før du får problemer med billednedbrydning. Du kan dog hente "extender" -enheder til begge formater.