Opsæt medicinsk id til nødsituation på din iPhone

Health app på iPhone bruges primært til at spore fitness og aktivitet, og sandsynligvis meget mere, når Apple Watch og andre sensorer forbinder til enheden, men en anden praktisk og mindre kendt funktion kaldes Medical ID. Medicinsk id kan udfyldes på din iPhone for at vise vigtige oplysninger om iPhones-ejeren, og det kan også kontrolleres på en anden brugers iPhone - forudsat at de anbringer passende detaljer.

Medicinsk id kan vise et navn på iPhone-ejere, fødselsdato, medicinske forhold, medicinske noter, familie og partnere, nødkontaktoplysninger, blodtype, uanset om du er organdonor eller ej, vægt, højde og andre detaljer, du vil tilføje som godt.

Sådan Setup Medical ID på iPhone

Sådan kan du udfylde passende information til medicinsk id, jo mere detaljer er givet, jo bedre:

  1. Åbn Health app på iPhone og tryk på knappen "Medical ID" i nederste hjørne
  2. Udfyld detaljerne som ønsket - igen, jo flere oplysninger du giver er sandsynligvis det bedre, ingen af ​​de inkluderede oplysninger er delt i Health data eller til andre applikationer. Det er kun synligt fra Medical ID-panelet (mere om det i et øjeblik)
  3. Når du er færdig, skal du trykke på "Udført" i hjørnet for at indstille medicinske ID-data til iPhone

Nu hvor medicinsk id er blevet udfyldt, lad os kontrollere det fra låseskærmen for at sikre, at du er tilfreds med det, der er synligt. Dette er også, hvordan du tjekker medicinsk id for en anden iPhone ejer, forudsat at de udfyldte det.

Kontrol af medicinsk id på en iPhone

Så det næste vigtige spørgsmål er, hvordan kontrollerer du faktisk medicinsk id på nogleones iPhone? Det er ret nemt, hvis de har udfyldt det, selvom de bruger en adgangskode til at låse den pågældende enhed - som alle brugere skal. Sådan kan du hurtigt se medicinsk id:

  1. Fra iPhone låse skærmen, tryk på "Emergency" knappen i hjørnet
  2. I det samme hjørne ved næste skærm skal du trykke på "Medicinsk id" for at se den udfyldte lægeinformation til iPhone
  3. Vip "Vis når låst" skifte til ON-positionen (valgfrit men stærkt anbefales, overvej hvad er pointen, hvis ingen kan læse den?)

Bemærk, at du kan trykke på telefonikonerne ved siden af ​​kontaktnavne for faktisk at ringe til den pågældende person fra den pågældende iPhone - det er tilladt uden at indtaste enhedens adgangskode, hvilket er perfekt til en nødsituation (og husk, at Siri kan foretage nødopkald med iPhone til du!)

En ting, der mangler fra Medical ID, er en fotoidentifikationsfunktion (ud over avataren, i det mindste). Dette ville være en god funktion at tilføje, fordi i teorien, hvis nogen blev sendt ud på jorden og havde to iPhones med dem, vil du være sikker på, at dataene er til den rigtige bruger, hvis du skulle handle på det. Ikke desto mindre er det stadig sandsynligt gyldigt, i det mindste for kontaktoplysninger.

Udfyldning af medicinsk id er helt valgfrit, men det er sandsynligvis god praksis at medtage i det mindste nogle grundlæggende data, hvis ikke af sundhedsårsagerne, måske for at hjælpe med at returnere en tabt iPhone (Siri er også godt). Sikker på, at der vil være nogle, der er bekymrede for privatlivets fred, men for det meste er denne funktion sandsynligvis ikke meget forskellig fra de små armbånd, som nogle mennesker bærer, der har en særlig sundhedstilstand, der er noteret. Uanset om du bruger det, er det op til dig, men af ​​sundhedsmæssige grunde eller for at hjælpe med at få en tabt telefon tilbage til dig, kan det være meget umagen værd.