Sådan oprettes formler i regneark

Oprettelse af en formel i et regneark svarer til at oprette en på papir. Du kan tilføje, trække fra, gange, dele eller finde et gennemsnit. Når du opretter en formel, vises den i formellinjen øverst i dit regneark. Formelbjælken kan hjælpe dig med at spore beregninger i regnearket. For at oprette formler hurtigt kan du også ændre en eksisterende formel (en, der er indbygget i din applikation) eller pege på celler, du vil medtage i en beregning.

Enkle beregninger

Trin 1

Placer din markør i den celle, hvor du vil have, at resultaterne af din formel skal vises.

Trin 2

Indsæt en formel, der tilføjer tal i to forskellige celler ved hjælp af ligningen: = A1 + A2. I dette tilfælde skal du erstatte A1 med den første celle og A2 med den anden celle. For at trække de to tal skal du erstatte plustegnet "+" med tegnet minus "-". For at opdele dem skal du bruge divisionstegnet "/" i stedet.

Tryk på "Enter", når du er færdig. Resultaterne af din beregning vises i cellen, og formlen vises i formellinjen for den celle.

Enkel multiplikation

Trin 1

Placer din markør i den celle, hvor du vil, at formlen for din multiplikation skal vises. For at oprette en formel, der multiplicerer indholdet af forskellige celler, skal du bruge ligningen: = A1A3A5 * A7

Trin 2

Udskift cellerne: "A1", "A3", "A5" og "A7" med de faktiske celler, du vil multiplicere. Inkluder så mange celler, som du vil. Alternativt kan du klikke på hver celle, du vil multiplicere. For at gøre dette skal du skrive lighedstegnet og klikke på den første celle. Skriv derefter en stjerne, klik på den næste celle, og skriv en anden stjerne. Fortsæt dette mønster, indtil hver celle er inkluderet.

Tryk på "Enter", når du er færdig. Resultaterne af din multiplikation vises i cellen.

Tilføjelse af en gruppe celler

Trin 1

Gå til den celle, hvor resultaterne vises. For at oprette en formel, der tilføjer et række celler i en kolonne eller række, skal du bruge ligningen: = SUM (A1: A20)

Trin 2

Udskift "A1" med den første celle i området og "A20" med den sidste celle i området. Alternativt kan du oprette formlen ved at skrive lighedstegnet og derefter vælge celleområdet med din mus. Cellerne, der er inkluderet i beregningen, vælges.

Tryk på "Enter" -tasten for at se resultaterne.

Kombinerer formler

Trin 1

Placer markøren i den celle, hvor resultaterne vises. Opret derefter en formel, der tilføjer en række værdier, trækker "10" fra summen og deler resultatet med "12." Ligningen ville være: = (SUM (A1: A20) -10) / 12

Trin 2

Udskift "A1" og "A20" med det rækkevidde af celler, du tilføjer. (Du kan vælge cellerne med din mus i stedet).

Tryk på "Enter" for at se resultatet.