Dolphin: Gamecube & Wii Emulator til Mac

Dolphin er nok den bedste Gamecube og Wii Emulator til Mac, der eksisterer, det er open source og noget regelmæssigt opdateret, så du ikke vil sidde fast høj og tør som den gamle GameCube Gcube emulator.

Dolphin understøtter både Wii og Gamecube-diske og downloadbare spil, og den har dine typiske emulatorfunktioner som gemme stater, controller support og forskellige grafiske forbedringer som anti-aliasing.


Opdatering: Dolphin er nu nemmere end nogensinde at bruge, bare download den forkompilerede version her, efterlad den tekniske proces nedenfor bagved. Du kan stadig bruge de metoder, der er beskrevet nedenfor, hvis du vil, men det kan være unødigt kompliceret, bare for at få Dolphin-emulatoren til at køre.

At få Dolphin-løb kræver lidt mere teknisk viden end blot at downloade et program og installere det, du har brug for følgende:

  • Xcode - dette er på din Mac OS X installationsdisk eller kan downloades fra Apple
  • MacPorts - MacPorts giver dig adgang til tonsvis af open source-software, der overføres fra unix-verdenen
  • wxWidgets

Det første du skal gøre er at downloade og installere både Xcode og MacPorts, de er begge ganske enkle at installere, hvis du ikke allerede har gjort det.

Derefter skal du bruge MacPorts til at installere nogle af Dolphin-afhængighederne på din Mac, den første hedder SCons, som du kan installere ved at skrive:
sudo port install scons

Derefter skal du installere de førnævnte wxWidgets fra deres SVN repository:
svn co -r66144 http://svn.wxwidgets.org/svn/wx/wxWidgets/trunk wxWidgets

Derefter skal du konfigurere byggemiljøet som følger:
cd wxWidgets/build
../configure --disable-shared --enable-image --enable-universal_binary --with-aui --with-cocoa \
--with-macosx-sdk=/Developer/SDKs/MacOSX10.5.sdk --with-macosx-version-min=10.5

Endelig kan du kompilere og lave wxWidgets:
make && sudo make install

Når alt er gjort, kan du endelig få fat i den nyeste Dolphin-emulatorkilde fra Google-kodelageret:
svn co http://dolphin-emu.googlecode.com/svn/trunk dolphin-emu
cd dolphin-emu

Så bruger du de tidligere installerede SCons til at opbygge Dolphin:
scons verbose=true wxconfig=/usr/local/bin/wx-config

Nu skal du være færdig, og du kan endelig starte Dolphin og efterligne Gamecube og Wii spil på din Mac. Som jeg sagde, er dette en noget besværlig og teknisk proces, så den gennemsnitlige Mac-bruger måske ikke vil gider. Hvis du bliver forvirret undervejs, kan du checke GitHub-kodeprojektet for Dolphin, som også indeholder installationsanvisninger.

Jeg har hørt murmurer, at Dolphin også kommer til iPhone og iPad. Med Wii gestus spil, ville dette være en naturlig pasform, så lad os krydse fingrene, at det sker.