UDK til iPhone og iOS nu tilgængelig

Unreal Development Kit, eller UDK, kan nu downloades til udvikling på iOS-platformen. UDK tilbyder den samme Unreal Engine bag hitspil som Unreal, Gears of War og den nyligt udgivne iPhone hit Infinity Blade.

Sættet tilbyder flere værktøjer, som en udvikler har brug for til at skabe imponerende 3D-visualiseringer og grafik til iOS-platformen, herunder Unreal Editor og forskellige værktøjer til belysning, scripting, film og partikeldesign. Derudover indeholder UDK den fulde kildekode til iOS-spillet "Epic Citadel", så du kan se et fungerende eksempel på, hvordan alt fungerer sammen.

UDK til iOS: Windows-baseret iPhone udvikling?
Nu kommer den mærkelige del, på trods af UDK-udgivelsen, der understøtter iOS-udvikling, kører de nuværende beta-værktøjer kun på Windows. Dette er underligt af to grunde; en og mest selvfølgelig mærkelig, alle andre iOS-udviklinger skal udføres på en Mac via iOS SDK; og to, UDK kører på Windows betyder, at Windows-baserede udviklere nu kan opbygge og implementere iOS-programmer direkte fra Windows til en iPhone, iPod touch eller iPad (i det mindste til testformål).

Sølvforingen: Infinity Blade er bare begyndelsen
Selv om denne Windows-begrænsning helt sikkert vil frustrere mange Mac-baserede spiludviklere, er det potentielle upside for forbrugerne dette; Windows gaming verden er allerede fuld af fantastiske spil, der er bygget med UDK's Unreal Engine. Det betyder i det mindste teoretisk at komplekse spil som Gears of War, Mass Effect, Medal of Honor og Unreal Tournament 3 kunne komme til iPhone og iPad en dag i den nærmeste fremtid. Så mens Infinity Blade uden tvivl er imponerende, er det meget sandsynligt bare toppen af ​​det kommende iOS-isberg af grafisk rige spil.

Tjek UDK demo videoen nedenfor, det er et smukt imponerende walkthrough:

UDK er gratis at downloade og bruge til personlig og uddannelsesmæssig brug, men enhver kommerciel brug kræver en $ 99 gebyr og en royaltyandel på 25% over $ 5000 i omsætning.

Du kan læse mere om UDK til iOS December Beta-udgivelse på UDK.com, eller du kan downloade den direkte fra udviklerens websted.