Afinstaller Mac-programmer

Afinstallation af programmer fra Mac OS X er nok den nemmeste metode til at fjerne apps fra ethvert operativsystem, og det er langt lettere på en Mac end noget, du vil støde på i Windows-verdenen. Det er så simpelt, at nogle nye Mac-brugere efterlader sig, hvad de ellers skal gøre. Jeg har modtaget flere spørgsmål vedrørende familie teknisk support, hvor de er fast besluttede på at finde et "Afinstaller Programmer" kontrolpanel som i Windows - det er ikke tilfældet på en Mac er det simpelt dødt.

For det første dækker vi den traditionelle metode til bare at slette applikationen. Så vil vi vise dig den endnu nemmere måde, der er ny på moderne versioner af Mac OS, herunder OS X El Capitan, Yosemite, Mavericks, Lion, Mountain Lion og ud over:

Sådan afinstalleres programmer i Mac OS X den klassiske måde

Dette er den samme klassiske metode til at afinstallere en mac-app, der har eksisteret siden starten af ​​Mac'en. Alt du skal gøre er at vælge og slette programmet i Finder, som sådan:

  1. Gå til Finder i OS X, hvis du ikke allerede har gjort det
  2. Naviger til / Programmer-mappen og vælg den app, du vil afinstallere
  3. Træk applikationsikonet til papirkurven eller højreklik og vælg "Flyt til papirkurven"
  4. Højreklik på papirkurven og vælg "Tøm papirkurven"

Hvis du foretrækker tastetryk, kan du også bare vælge appikonet og derefter trykke på Kommando + Slet for at flytte appen til Papirkurv, og tøm derefter papirkurven, og appen fjernes.

Denne metode til afinstallation af apps virker i ret bogstaveligt talt alle versioner af Mac OS X, fra moderne udgivelser som OS X El Capitan (10.11.x) og forud for Snow Leopard også, går tilbage til de tidligste udgivelser af Mac OS. Lad os nu flytte på Lion og videre, hvilket gør afinstallation af apps fra Mac App Store lige så simpelt som at gøre det samme på iPhone.

Afinstallation af apps fra Mac App Store via Launchpad

På trods af den allerede utroligt enkle app afinstallationsproces på en Mac, gør Lion og Mountain Lion videre det endnu lettere ved at tage iOS-metoden. Dette fungerer på apps, der er installeret via Mac App Store, men ikke til apps installeret manuelt via tredjepartsudviklere

  • Åbn LaunchPad
  • Klik og hold på ikonet for den app, du vil afinstallere
  • Når appikonet begynder at jiggle, skal du klikke på det sorte (X) ikon, der vises
  • Klik på "Slet" for at bekræfte fjernelsen af ​​appen

Du kan også bruge træk-til-papirkurven i Mac OS X, men LaunchPad er hurtigst til apps, der er installeret via App Store

Hvis du bruger LaunchPad i Mac OS X 10.11, 10.10, 10.9, 10.7, 10.8 og nyere, skal du ikke tømme papirkurven bagefter, det håndteres straks. Dette skal være kendt for alle, der har brugt en iPhone, iPad eller iPod touch, da interface og tap og hold-metoden er identisk med, hvad der er i iOS. Dette er endnu en grund til, at opgradering til Lion er overbevisende, det gør Mac-oplevelsen endnu enklere, mens den stadig bevarer den fulde effekt og potentialet bag Mac OS X. Sletning af apps fra LaunchPad wil

Fjernelse af App Library Files, Caches, & Preferences

Nogle applikationer vil også efterlade nogle præferencefiler og caches. Generelt beskadiger disse ikke noget for at forlade, men hvis du vil slette dem, er det bare et spørgsmål om at lokalisere apps support-filerne og fjerne dem også. Hvis du selv ikke vil grave rundt i disse filer selv, kan du henvende dig til et værktøj som AppCleaner for at slette applikationen sammen med alle dens respektive spredte præferencefiler, men for dem, der gerne vil gøre dette alene, kan du Typisk fundet disse typer af filer på følgende steder.

Application Support-filer (kan være alt fra gemte stater, præferencer, caches, midlertidige filer osv.):

~/Library/Application Support/(App Name)

Indstillinger gemmes på:

~/Library/Preferences/(App Name)

Caches gemmes i:

~/Library/Caches/(App Name)

Nogle gange skal du kigge efter udviklernavnet frem for applikationsnavnet, da ikke alle appfiler identificeres af deres navn.

Igen gør disse generelt ikke nogen skade at forlade, men de kan tage lidt plads på harddisken, så brugere med mindre SSD'er vil måske være mere opmærksomme på cachen og understøtte filer, som nogle applikationer genererer. Den største lovovertræder er Steam, hvor hvis du spiller mange spil, har det tendens til at samle en meget stor Application Support-mappe.

Bemærk om programmer, der indeholder separate afinstalleringsværktøjer

Dette er lidt sjældent på en Mac, men nogle programmer omfatter deres egne afinstallationsprogrammer til at fjerne alle spor af en applikation. Disse er typisk fra Adobe eller Microsoft, fordi nogle af disse programmer installerer flere apps, der hjælper programmet eller placerer biblioteksfiler og tilhørende applikationsafhængigheder andre steder i OS X. Eksempelvis kan Adobe Photoshop installere Photoshop-programmet ud over lagerbilleder, Hjælp Viewer, Adobe Bridge og andre. I dette tilfælde kan du enten manuelt slette alle de ledsagende apps, eller bare køre afinstalleringsprogrammet, der kommer på den oprindelige installationsmetode, uanset om det er fra internettet eller en dvd. Hvis den app, du ønsker at afinstallere, omfatter et dedikeret afinstallationsprogram, er det generelt en god idé at gå den officielle rute for at fjerne appen, så de andre tilknyttede elementer fjernes fra Mac'en.