Sådan beregnes en belastningsmodstand

Belastningsmodstand, også kaldet belastningsimpedans, er den modstand, som en vekselstrøm oplever på den enhed, der tilføres signalet. En højttaler tilbyder belastningsimpedans til indgående signaler. Belastningsmodstand anvendes på en række måder. Det kan bruges til at bestemme matchende impedanser såvel som broimpedanser, som hver især har forskellige anvendelser i elektroniske kredsløb. I de fleste tilfælde foretrækkes imidlertid en høj belastningsmodstand, da det resulterer i maksimal spændingsoverførsel.

Grundlæggende kredsløb

Trin 1

Bestem den samlede spænding i kredsløbet ved at tilføje alle spændingskilderne sammen.

Trin 2

Bestem den samlede strøm i et kredsløb ved at tilføje hver enkelt grenstrøm i et parallel kredsløb. Strøm i et seriekredsløb er den samme, så der kræves kun en strøm gennem en komponent for at bestemme den samlede strøm i et kredsløb.

Brug Ohms lov til at bestemme den samlede modstand. Følgende formel bruges til at bestemme den samlede modstand i et kredsløb, når både strøm og spænding er kendt: R = V / I, hvor R = Modstand, V = Spænding og I = Strøm.

Parallelle kredsløb

Trin 1

Beregn parallelle modstande ved hjælp af følgende formel: 1 / R = 1 / R1 + 1 / R2 + 1 / R3 + 1 / Rn. Rn repræsenterer det samlede antal belastningsmodstande parallelt.

Trin 2

Arbejd modstandene for identiske modstande i et parallelt kredsløb ved at tage modstanden til en af ​​modstandene og dividere den med antallet af modstande.

Trin 3

Brug Ohms lov til at bestemme andre værdier i kredsløbet ved hjælp af den samlede modstand, der er blevet bestemt.

Tilføj modstandene for både serie- og parallelle kredsløb efter beregning af modstandene for hvert kredsløb separat. Brug metoderne beskrevet i tidligere trin til at bestemme modstandene for hvert netværk.