Sådan finder du en duplikat-IP-adresse

I et TCPIP-netværk skal ikke to maskiner have den samme IP-adresse på samme tid. Men der er flere måder, der kan opstå en "dobbelt IP-adresse" -fejl. I de fleste tilfælde kan de dobbelte IP-adresser detekteres ved hjælp af DHCP-serverne og kontrollere konfigurationen af ​​maskinerne på LAN-segmentet. I ekstreme tilfælde skal ARP-beskeder (Address Resolution Protocol) overvåges for at afgøre, hvilke maskiner der er i konflikt.

Trin 1

Kontroller, at to DHCP-servere ikke har overlappende IP-adresseområder. For DHCP-servere, der bruger enten dynamisk eller automatisk tildeling af IP-adresser, er dette simpelthen et spørgsmål om at sammenligne alle servernes IP-adresseområder og se efter overlapninger. For DHCP-servere, der bruger statisk tildeling, skal du dog gennemgå hver hardkodet IP-adressetildeling. Da disse indtastes manuelt, er det let for en administrator at lave en fejl i en IP-adressetildeling.

Trin 2

Kontroller hver maskine i LAN-segmentet, der har den duplikerede IP-adresse, for at sikre, at den ikke har den duplikerede IP-adresse statisk indtastet. Det er ikke ualmindeligt, at en slutbruger statisk definerer IP-adressen til deres maskine baseret på en tidligere tildelt DHCP-adresse. Hvis du finder en maskine, der er statisk konfigureret med den dobbelte IP-adresse, er der to muligheder. Den første mulighed er at omkonfigurere maskinen til at bruge DHCP, så den får en ny adresse. Den anden mulighed er at konfigurere DHCP-serveren til at stoppe tildelingen af ​​den duplikerede IP-adresse. Dette er nyttigt, hvis maskinen med den statiske konfiguration er en velkendt server i miljøet og ikke kan ændre sin adresse.

Hvis der ikke er overlapninger i adresseområdet i dine DHCP-servere, og der ikke kan findes nogen maskine med en statisk defineret dobbelt IP-adresse, skal du finde de to modstridende maskiner ved hjælp af en netværkssniffer. Der er mange gratis netværkssniffere, herunder Microsoft Network Monitor, ngrep og snoop. Brug din netværkssniffer til at overvåge ARP-meddelelsestrafik, og se efter ARP-meddelelser, der bruger to forskellige MAC-adresser til den samme IP-adresse. Når de to modstridende MAC-adresser er fundet, kan du finde de to modstridende maskiner på netværket, der har disse MAC-adresser. Du skal derefter rydde hver maskins ARP-cache og tvinge hver maskine til at frigive sin IP-adresse og lease en ny fra DHCP-serveren. På Windows-maskiner gøres dette med kommandoen ipconfig.