Sådan flettes objekter i SketchUp

Google SketchUp er blevet et af de mest anvendte 3D-modelleringsprogrammer. Delvis skyldes dette dets brugervenlige grænseflade. Det skyldes også, at det ud over Pro-versionen kommer i en freeware-version, der er næsten lige så alsidig som Pro. SketchUp har en række funktioner, der gør det lettere at oprette modeller. En af disse er evnen til at flette to eller flere objekter til at danne en enkelt.

Åbn SketchUp. Vælg "File" i menuen øverst, og vælg "Open". Find en fil, der indeholder objekter, du vil flette, i den dialogboks, der åbnes. Vælg filen, og åbn den.

Tredobbeltklik på et af de objekter, du gerne vil flette. Dette markerer alle ansigter og kanter, der er en del af objektet.

Vælg værktøjet "Flyt" fra værktøjslinjen, og brug det til at placere det valgte objekt, så det overlapper det andet objekt, du vil have det til at flette med. Klik ikke fra dette valgte objekt, ellers skal du bruge "Fortryd" for at starte igen.

Højreklik på markeringen, og vælg "Kryds". Fra indstillingerne skal du vælge "Kryds med model."

Klik på objektet for at fravælge det. Hvis du nu tredobbeltklikker på dette område igen, vil du se, at begge objekter, du brugte, nu er valgt, hvilket beviser, at de nu er et sammensmeltet objekt. Gentag dette for andre objekter i scenen, du vil flette, og gem derefter dit arbejde.