Sådan repareres forvrængning på en computerskærm

En computerskærm, der viser et forvrænget billede, er frustrerende for computerbrugeren, ikke kun på grund af billedet, men også fordi mange mennesker ikke ved, hvordan man løser det. Et forvrænget billede kræver ikke altid dyr, professionel service. Mens du adskiller en computerskærm og servicerer dens indvendige områder ligger uden for rækkevidden af, hvad de fleste vil tackle, er der nogle mindre arbejdskrævende metoder, du kan prøve at rette forvrængning på din computerskærm.

Prøv først den enkleste mulighed. Kontroller strømmen til din skærm. Se efter en ledning, der muligvis brænder ud eller er beskadiget. Kontroller, om der er sikre forbindelser, og brug et voltmeter til at teste, at du har den rette spænding fra din stikkontakt.

Nulstil din skærm for at gendanne den til dens oprindelige indstillinger. Over tid kan indstillingerne være blevet ændret utilsigtet, og dette kan have stor indflydelse på billedet. Du kan nulstille skærmen ved at trykke på "Menu" -knappen på selve skærmen og vælge "Gendan fabriksindstillinger." Hvis du ikke kan se denne mulighed, kan du prøve at afbryde skærmen fra computeren og slukke for den for at nulstille den.

Fjern alle højttalere, trådløse telefonhåndsæt eller andre enheder fra området omkring din skærm. De kan forårsage et elektromagnetisk felt, der forvrænger billedet.

Prøv at justere skærmens opløsning og opdateringshastighedsindstillinger for at rette forvrængningen. For at få adgang til disse indstillinger skal du gå til computerens skrivebord og klikke på "Start". Vælg "Kontrolpanel" og derefter "Skærm". Klik på fanen "Indstillinger", og brug musen til at trække bjælken "Skærmopløsning". Klik derefter på knappen "Avanceret" efterfulgt af fanen "Monitor" øverst. Der kan du justere opdateringshastigheden. Klik på "OK", og genstart computeren, så indstillingerne træder i kraft. Du skal muligvis prøve forskellige indstillinger, indtil du finder den, der giver dig det bedste billede.

Prøv at geninstallere skærmdriveren. Mange gange skyldes et dårligt billede en forkert enhedsdriver, der blev brugt under installationen. Vær opmærksom på det nøjagtige mærke og model på din skærm. Åbn din webbrowser, gå til producentens websted, og naviger til supportsiden. Søg efter driveren til din bestemte skærmmodel, og download den. Frakobl din skærm fra computeren, og tilslut den derefter igen, og se efter et bedre billede.

Tips

Du kan forbinde en skærm, som du har brug for for at teste for korrekt funktion, til en anden computer uden frygt for at skade computeren.