Sådan beregnes forvrængning i Flexo-udskrivning

Tryk lidt Silly Putty mod søndagens sjove og pakk derefter Silly Putty omkring en suppe. Læg mærke til, hvordan tegnene nu er aflange og forvrængede. Det er ganske enkelt forvrængningsproblemet i flexografi eller flexo-udskrivning. De flade, men fleksible trykplader, der giver processen sit navn, skal pakkes rundt om cylindre på trykpressen. Dette strækker pladen og fordrejer således billedet, som pladen bærer. Printere beregner mængden af ​​forvrængning, så billedet på pladen kan ændres under platefremstilling. Så når pladen sættes på pressen "forvrænges" den for at give billedet de rigtige dimensioner.

Mål gentagelængden af ​​udskriftsjobbet. Antag for vores eksempel, at det er en længde på 30 tommer.

Mål tykkelsen af ​​trykmediet på trykpladen, som normalt består af en fotopolymerbelægning, der er fastgjort til en polyesterunderstøtning. Antag her, at pladen er 0,115 tommer tyk, inklusive en bagside, der måler 0,005 tommer; fotopolymeren (som bærer billedet og gør det meste af strækningen) er 0,110 inches.

Multiplicer 2 med værdien af ​​pi, afkortet til fire decimaler, eller 2 X 3.1415. Multiplicer resultatet, 6.2830, med fotopolymertykkelsen, 0.110, hvilket giver resultatet 0.69113. Dette er kendt som konstanten for en bestemt pladetykkelse.

Del konstanten, 0,69113, med gentagelængden, 30. Afrund resultatet, 0,0230376667, til tre decimaler, multiplicer derefter 0,023 med 100, eller flyt decimaltegnet to steder til højre. Resultatet, 2,3 procent, er forvrængningsfaktoren, og længden af ​​den filmnegative, der bruges til at fremstille trykpladen, skal forkorteres med det beløb.

Elementer, du har brug for

  • Lommeregner

  • Målebånd

Tips

Gentagelængden måler størrelsen på hver enkelt udskrevet side eller indpakning, der kommer ud af den roterende presse. Normalt leveres gentagelængden af ​​kunden, der kender størrelsen på det produkt, han ønsker, og printeren justerer cylinderrullerne, så de passer til udskrivningen. Gentagelængde er vigtig for beregningen, fordi det normalt er længden, ikke bredden, af trykpladen, der forvrænges.

Anamorfe linser, de optiske fætre til sjove husspejle, bruges til at skabe det negative af det udskrevne billede til platemaking - hvilket reducerer længden af ​​billedet uden at reducere bredden. Fotopolymerplader fremstilles ved kontaktudskrivning, negativ mod plade, så størrelsen på det negative bestemmer billedets dimensioner.

Online forvrængningsregnemaskiner og forvrængningsdiagrammer er også tilgængelige, såsom dem på webstedet for Flexo Exchange, en konsulenttjeneste til flexo-printere. I stedet for direkte at måle den forvrængede trykplade, måler disse formler nøjagtigt den pressecylinder, der gør forvrængningen.