Sådan bruges en Minolta Maxxum 7000

Bemærkelsesværdigt som det første 35 mm reflekskamera med enkelt linse med kropsintegreret autofokus, er Minolta Maxxum 7000 en historisk model i spejlreflekskameraernes historie. Andre producenters forsøg på autofokus havde sensorer og motorer i linsen, som muliggjorde bagudkompatibilitet, men dette viste sig uhåndterligt som et kamerasystem. Maxxum 7000's håndgrebsdesign blev skabelonen til autofokuskamera fra alle producenter og fortsatte med nutidigt digitalt spejlrefleksdesign.

Klargøring af kameraet

Maxxum 7000 bruger fire alkaliske AA-batterier, der er anbragt i en holder, der forbinder kameraets håndtag. Maxxum 7000 har et indbygget, 10-årigt lithiumbatteri til at gemme data, når der ikke er installeret AA-batterier. Kamera service er påkrævet for at skifte dette batteri. Objektiver fastgøres ved at matche de røde monteringsprikker på kameraet og kroppen og dreje linsen med uret set fra forsiden af ​​kameraet, indtil linsen låses. Film er fyldt med kameraet tændt, filmpatronen ilagt til venstre, og filmlederen strakte sig forbi det røde indikatormærke til højre. Når du lukker dækslet, vindes filmen automatisk op på optagespolen.

Grundlæggende funktioner

Hovedafbryderen er øverst til højre på kameraet med tre positioner: "LOCK", "ON" og et lydikon fra venstre mod højre. De to højeste indstillinger er normale og lydbekræftende tilstande. Kameraet bipper for at bekræfte handlinger eller advare i lydbekræftelsestilstand, men ellers er det det samme som "ON" -positionen. Udløserknappen registrerer din finger med eller uden delvis tryk, og ved at berøre den bringes kameraet ud af standbytilstand, aktiverer måleren og fokuserer linsen. Hvis du trykker helt ned på denne knap, frigøres lukkeren og eksponeres for filmen.

Eksponeringsmetoder

Indstil eksponeringstilstand for Maxxum 7000 ved at trykke på og holde "MODE" -tasten øverst til venstre og en af ​​piletasterne øverst til højre for at bladre gennem de tilstande, der er angivet på LCD-skærmen. "PROGRAM" -tilstand er kameraets fuldautomatiske tilstand, der fokuserer på linsen og beregner eksponering uden brugerinput. Blændeprioritetsfunktion er angivet som "A" og giver dig mulighed for at vælge en objektivblænde, idet du indstiller lukkerhastigheden til at kompensere, mens lukkerprioriteten, angivet med "S", tillader valg af lukkerhastighed, hvor blændeåbningen automatisk justeres. Manuel tilstand, "M", måler scenen, men giver fotografen fri adgang til at justere både lukker og blænde uden begrænsning.

Maxxum 7000 tip

PROGRAM-tilstand kan også nulstilles ved at trykke på "P" -knappen over afbryderen. Denne tilstand indstiller automatisk visse betingelser baseret på brændvidden på det anvendte objektiv. Vidvinkelobjektiver beder programmet om at indstille mindre blændeåbninger for at maksimere dybdeskarpheden, mens linser i normal længde får en optimal afbalanceret eksponering, der hverken favoriserer blænde eller lukker. Teleobjektiver ændrer eksponeringen mod hurtigere lukkerhastigheder for at minimere sløring fra kamerahåndtering. ISO-filmhastighed registreres automatisk, selvom du trykker på ISO-knappen og en af ​​piletasterne giver dig mulighed for at tilsidesætte denne indstilling til f.eks. Brug med push-behandling. Eksponeringskompensation - for at tilføje mere eller mindre eksponering for en scene - justeres på samme måde med "+/-" knappen.