Åbn, se og læs DICOM .DCM Medicinske billeder i Mac OS X og iOS med OsiriX

Filer fra medicinske billeddannelsesenheder som MR, ultralyd, PET, CT scanning osv. Kommer som en samling af .DCM-filer, som ikke åbner alene ved hjælp af blot et billed- eller videoapplikation. Ingen big deal, fordi jeg stødte på nogle temmelig fantastiske software til Mac OS X og iOS kaldet OsiriX, der vil gøre disse DICOM-filer til en fuldt kontrollerbar og spilbar 3D-film. Ikke kun kan OsiriX se DICOM-filerne, men du kan derefter eksportere dem enten som statiske billeder i en række venlige formater som JPG og TIFF eller endda som QuickTime-film.

Download OsiriX DICOM Medical Image Viewer

  • Få OsiriX til Mac OS X fra udviklerens websted (gratis)
  • Download OsiriX til Mac OS X via Mac App Store (gratis)
  • OsirisX HD til iPad og iPhone ($ 30 fra iOS App Store)

I mit tilfælde kom disse DICOM filer fra en MR. Jeg er bare en nysgerrig patient, ikke en læge, men efter at have betalt tilsvarende en helt ny midrange MacBook Pro for at få en MR, ønskede jeg at se de resulterende MRI DICOM billeder på min Mac, da jeg kom hjem. OsiriX leveret på en langt mere imponerende måde end forventet, det er en af ​​de mest interessante applikationer, jeg nogensinde har brugt. I betragtning af hvor dyrt alt andet er i den amerikanske sundhedsplejeverden, var jeg chokeret over at finde ud af, at den tilbydes gratis til Mac OS X og kun $ 30 for iOS.

Min læge er tilfældigvis ved at bruge en ældre Windows-tablet - husk dem? - men jeg kan se OsiriX og iPads tage sundhedssektoren med storm i den nærmeste fremtid. Faktisk er denne kombination allerede i brug på nogle hospitaler rundt omkring i verden, og du kan se en video under kirurger ved hjælp af en iPad med MR-billeder i OsiriX under en operation.

OsiriX HD til iPad i brug under operationen:

Flere skærmbilleder og video:

Og nej, dette har ingen relation til teenageren, der sælger sin nyre for at købe en iPad 2.