LiPo Vs. NiMH batteriteknologi

Både lithiumpolymerbatterier (LiPo) og nikkelmetalhydridbatterier (NiMH) bruges stærkt i den radiostyrede bil-, fly- og hobbyindustri. NiMH-batterier har været industristandarden i årevis. Men nu erstatter LiPo NiNH som standard i denne branche, fordi de giver en bedre samlet præstation.

Energi og vægt

LiPo-batterier vejer mindre og producerer 350 procent mere energi end NiMh. Dette er en væsentlig fordel i betragtning af fjernbetjeningsentusiast, der søger at nå de højeste effektniveauer, mens de bærer den lavest mulige vægt.

Intern modstand

LiPo har en lavere intern modstand end NiMH. Lav modstand producerer mindre varme og en mere stabil og effektiv udledning af den nødvendige energi til elsystemer.

Udledningskurve

LiPo-batterier har en meget langsommere afladningskurve end NiMH-batterier, og som et resultat er batteriets ydeevne konstant, indtil den er brugt op. For eksempel er det almindeligt at opleve en langsom nedbrydning af lyden fra en batteridrevet bærbar CD-afspiller, når batteriet løber tør, fordi ikke LiPo-batterier har en hurtig afladningskurve. Hvis du bruger batterier med en langsommere afladningskurve, forbliver lyden konstant, indtil batteriets energi er opbrugt.