Sådan kontrolleres, om en mobiltelefon blev opfanget

Mobiltelefonopkald kan let aflyttes med den nyeste teknologi og krænker dit privatliv. Mange aflytningstjenester efterlader knap nok et spor af nogen form for overtrædelse, hvilket giver en anden part adgang til dine samtaler, meddelelser, endda din placering, uden at du er klogere. For at kontrollere, om din mobiltelefon er blevet opfanget, skal du være opmærksom på bestemte indikatorer.

Vær opmærksom på din mobiltelefons batterilevetid. Batteriets levetid aftager, når din telefon transmitterer data. Hvis dit mobiltelefons batteri ser ud til at dræne i et meget hurtigere tempo end normalt, kan dette være et tegn på, at din telefon er blevet opfanget.

Læg mærke til varmen fra din mobiltelefon. Når du har telefonen, bliver din mobiltelefon varm, fordi batteriet er i brug. Hvis du ikke bruger din telefon, men den stadig varmer op, skal dette være et rødt flag, som en anden er tilsluttet til din telefon.

Vær opmærksom på, om din telefon lyser, når du ikke bruger den. Nogle gange kan en mobiltelefoninterceptor få din telefon til at handle af sig selv uden at du rører ved den. Hvis din telefon har problemer med at slukke eller fortsætter med at lyse, selv efter at du har slukket for den, kan dette være en indikator for, at en anden part opfanger din telefon.

Lyt godt efter. Hvis du har telefon og pludselig bemærker ulige baggrundslyde, såsom usædvanlige statiske, uventede bip eller kliklyde, kan dette være et tegn på, at din telefon er blevet opfanget. Støj som vedvarende summende er symptomer på lydaflytning med visse teknologier til aflytning af mobiltelefoner.

Køb en telefonhane detektor. Når du først har bestemt, at alle tegn er der, er den eneste måde at virkelig bekræfte din tro på, at din telefon er blevet opfanget, ved hjælp af en detekteringsteknologi. Disse små enheder advarer dig normalt til en tredjeparts ubuden gæst ved normalt at vise et advarselslys og automatisk afbryde lytteren. Detektorer, der kan købes online, inkluderer Tele-Data Guard og SpyNexus Phone Tap Detector.

Tips

Fjern batteriet fra telefonen, når den ikke er i brug, for at forhindre, at din telefon bliver opfanget. Din telefon risikerer stadig aflytning, når den er slukket, men den kan ikke tappes uden batteriet. Telefoner med internetadgang er meget mere modtagelige for aflytning på grund af deres lette tilslutningsmuligheder. Hvis du er bekymret for mobiltelefonaflytning, skal du købe en mobiltelefon uden internetadgang.