Sådan oprettes en titelblok i AutoCAD LT

AutoCAD er branchens førende inden for 2D-udarbejdelse af arbejdsgange for professionelle designere. En ting, som alle designyrker har til fælles, er behovet for at output deres design på måder, der kommunikerer designhensigten til dem, der vil bygge dem. Oftere end ikke er outputmediet enten papirkopier på papir eller .pdf-filer. Du kan dokumentere designarbejde ved at oprette en titelblok i AutoCAD med attributter til at definere vigtig information. En titelblok identificerer tegningerne, der tegner dem, offentliggørelsesdatoer og eventuelle ændringer.

Opret titelblokken

Tegn en kant ved hjælp af linjeværktøjet. Tegn det 3/8 til 1/2 tomme mindre end arkstørrelsen for at være sikker på, at det ikke beskæres, hvis det er uden for det udskrivbare område på siden.

Tegn de linjer, der tjener til at binde og adskille titelblokdataene. En populær mulighed er at have de første 2 til 3 tommer på arkets højre kant indeholdende titelblokken. Sørg for, at det er konsistent fra ark til ark inden for et sæt tegninger.

Opret attributter. Attributter er som tags eller smart tekst. Disse attributter sætter automatisk en standardværdi i rummet i stedet for at indsætte ny tekst i hvert ark for at definere tegningsnummer, arknavn, forfatter osv. Du kan derefter redigere dem ark for ark.

Vælg alle de elementer, linjer og attributter, der udgør din titelblok. I kommandolinjen skal du indtaste værdien "wblock", som åbner kommandoen "Skriv blokering". Dette giver dig mulighed for at gemme titelblokken som en ekstern fil, så den kan indsættes i fremtidige AutoCAD-tegninger og ark. Vælg et filnavn og en placering for at gemme filen, og titelblokken oprettes.

Opret et nyt AutoCAD-ark. Indtast "Indsæt", søg efter din titelblokfil og indsæt den på arket. Rediger attributterne, du oprettede til titelfeltet, og det udfylder automatisk felterne med dine data.

Oprettelse af AutoCAD-attributter

Vælg menuen "Tegn" og derefter "Bloker" og derefter "Definer attributter" for at åbne dialogboksen Attributter, som giver dig mulighed for at oprette de tags, der er nævnt i første afsnit af denne artikel.

Vælg tilstanden "Bekræft" i det første afsnit af dialogen. Dette opretter en attribut, der har en standardværdi som pladsholder, og vil bede dig om at indtaste specifikke oplysninger, når du indsætter titelblokken.

Udfyld felterne "Tag", "Spørg" og "Værdi". "Tag" er titlen på attributten, som kan være "Forfatter", "Dato" eller "Tegningsnummer." "Spørg" er den tekst, der minder dig om, hvad du skal indtaste, såsom "Hvem tegnede dette?" "Hvad er udstedelsesdatoen?" og "Hvad er tegningsnummeret?" Endelig er feltet "Værdi" for standardværdien, der er pladsholderen, indtil du udfylder specifikke data som "ABC" (initialerne til tegningsforfatteren), "1. januar 2011" eller "A1.01A."

Fuldfør tekstindstillingerne og stiloplysninger, der formaterer attributten. Dette indstiller, hvordan teksten vises på din titelblok. Du kan tilpasse dette, uanset hvad du vælger.

Kontroller indstillingen "Angiv på skærmen" for attributindsættelsespunkt. Når du klikker på "OK" i dialogen, beder den dig om at vælge en placering til attributten. Placer attributten, hvor du vil have den, på din titelblok, og gentag efter behov for alle nødvendige oplysninger.