Sådan fjernes statisk støj fra en trådløs telefon

Elementer, du har brug for

  • Skruetrækker

  • Telefon med ledning

  • DSL-filter (til DSL-linjer)

Trådløse telefoner sender og modtager radiosignaler til og fra en baseenhed via antenner. De er praktiske og kan give dig mere bevægelsesfrihed, når du ringer, men de er undertiden plaget af statiske støjproblemer.

Find den lille grå plastkasse kaldet netværksinterface-enheden (NID), som er monteret af telefonselskabet på en væg lige uden for dit hjem. Følg linjen, der løber fra hjælpestangen ind i dit hjem for at spore NID. Løsn holdeskruen foran kassen ved hjælp af en skruetrækker for at åbne dækslet.

Åbn NID og se efter den korte ledning med et modulært stik, der er tilsluttet et stik ved siden af ​​det. Tryk klemmen på stikket ned, og tag stikket ud af stikket. Få en fastnettelefon med en tilsluttet ledning, og sæt det modulære stik i enden af ​​ledningen i stikket inde i NID. Ring et opkald, og lyt til statisk. Tilstedeværelsen af ​​statisk, mens du bruger telefonen, indikerer, at problemet ligger hos telefonfirmaets ledninger og ikke inden for dit hjemmetelefonledninger. Ring til dit telefonselskab for at rapportere problemet.

Få det filter, der følger med dit modem (hvis du har en digital abonnentlinje eller DSL), sæt modulstikket i enden af ​​ledningen i stikket inde i NID, og ​​sæt den trådløse telefon i stikket i slutningen af ​​filteret . Ellers skal du sætte telefonen direkte i stikket inde i NID (hvis du ikke har DSL). Et DSL-filter eller mikrofilter blokerer interferens oprettet af DSL-tjenesten. Foretag et opkald, og lyt til statisk. Tilstedeværelsen af ​​statisk, mens du bruger telefonen, indikerer, at problemet ligger i selve den trådløse telefon og ikke inden i dit hjemmeledning.

Drej eller juster telefonantennen, mens du lytter til håndsættet for statisk. Undersøg antennen, og sørg for, at den er trukket helt ud. Se efter kanalknappen på telefongrænsefladen, og tryk på knappen for at ændre frekvensen. De fleste trådløse telefoner har flere kanaler, der har forskellige frekvenser. Ændring af kanal kan eliminere statisk støj. Læs brugsanvisningen til din telefon for at få mere detaljerede oplysninger om, hvordan du skifter kanal.

Frakobl alle andre telefoner i dit hjem en ad gangen, og lyt til linjen for at høre, om det statiske er stoppet, hver gang du frakobler en. Hvis det statiske forsvinder, når en bestemt telefon er frakoblet, er den telefon den sandsynlige årsag til den irriterende lyd. Du kan udskifte telefonen eller fjerne den fra linjen.

Se på ledningerne på hver telefon, og kontroller, at ledningerne er mindst 3 meter væk fra netledninger, højttalerkabler, radio- eller tv-sendere, transformere og andre elektroniske enheder. Oprethold maksimal afstand mellem telefonsættet og ethvert elektronisk udstyr.

Se på telefonens patch-ledning på hver telefon inklusive den trådløse telefon, og kontroller, om ledningerne er tilsluttet korrekt. En løs forbindelse er den mest almindelige årsag til statisk støj. Flyt ledningerne, og kontroller, om du hører en lyd, hver gang ledningerne flyttes. Udskift ledninger, der forårsager statisk strøm.

Frakobl andre enheder som din telefonsvarer, faxmaskine og modemer. Hvis det statiske forsvinder efter frakobling af en vare, forårsager denne enhed sandsynligvis det statiske.

Se på hver enhed, der er tilsluttet din telefonlinje (hvis du har DSL), og sørg for, at hver enhed og telefon har et DSL-filter af god kvalitet, der er tilsluttet telefonstikket. DSL-filtre leveres typisk med modemerne og tilsluttes direkte til vægstik. Telefoner og andre enheder er tilsluttet DSL-filteret.

Tilslut en antenne, hvis du ikke kan fjerne interferens. Nogle trådløse telefoner har dobbelt antennestik, der gør det muligt at montere to antenner på hver side af en væg for at forbedre klarheden.