Sådan steges et printkort

Kredsløb er de centrale elektroniske ledninger til mest moderne elektronik, og at stege printkortet betyder at beskadige din enhed alvorligt. Kredsløb er sammensat af et glasfiberkort vævet med kobbertråd eller andre ledende materialer. Nogle moderne kredsløb, kendt som Printed Circuit Boards eller PCB'er, er kobberlamineret glasfiber, hvilket hjælper med at begrænse brugen af ​​det miljøskadelige kobber. Der er forskellige måder at stege dit printkort på, og denne artikel dækker de mest almindelige måder, hvorpå der opstår skader på printkortet.

Anvend for meget spænding

Trin 1

Find spændingsniveauet på det printkort, du vil stege. Strømkravene er mærket i apparatets manual eller direkte på enheden.

Trin 2

Kontroller, at ledningernes polaritet ikke vendes. For de fleste elektronik indikerer en rød ledning en positiv ladning, og en sort ledning er negativ, men se manualen for at bekræfte dette. Hvis polariteten vendes, kan printkortets udskiftelige sikring beskytte printkortet mod skader, når du overbelaster spændingen.

Sæt en højere end producentens anbefalet spændingsflow i din enhed. For eksempel, hvis dit apparat accepterer 12 volt, skal du sætte det i 24 volt. Dette kan gøres med en husholdningstransformator. Hvis du hører knitrende eller ser røg komme fra dit printkort, er det sandsynligvis stegt.

Mishandling af batterier

Trin 1

Vend batteriernes polaritet. Apparatet skal have en etiket, der viser den korrekte måde at installere batterierne på, og omvendt de anbefalede batteriretninger vender polariteten og øger spændingsstrømmen til enheden.

Trin 2

Tænd for din enhed. Dette kan stege printkortet eller sprænge sikringen. Hvis printkortet ikke er steget, skal du gå videre til trin 3.

Lad batterierne være i enheden, indtil batterikemikalierne korroderer. Batterikorrosionen kommer til sidst til batterikontakterne og får ledningskontakterne til at korrodere, hvilket vil stege dit printkort.

Vandeksponering

Trin 1

Nedsænk dit apparat i vand, og pas på, at du ikke er i fare for at blive elektrisk stødt. "Stænktætte" enheder tillader ikke vand at løbe ind i ledningshuset, når de sprøjtes, så du skal nedsænke dem for at stege kredsløbet.

Trin 2

Opbevar dit apparat i et vådt område i længere tid. Selvom "vandtætte" enheder kan placeres helt under vand til en bestemt dybde uden at stege kredsløbene, vil et miljø med ensartet eksponering for elementerne til sidst ødelægge kredsløbet.

Tænd for dit våde apparat ved hjælp af elektriske sikkerhedshandsker. Vandet får apparatet til at kortslutte.