Sådan spiller du en WAV-fil

.WAV-filer er en af ​​de mest almindelige anvendte lydfiludvidelser. De er kompatible både med Windows- og Macintosh-operativsystemer. Fordi ukomprimerede .WAV-filer er så store, er de svære at sende over internettet eller vedhæfte e-mails, men de bevarer en meget flot lydkvalitet på din computer. De fleste medieafspillere spiller .WAV-lydfiler, endda QuickTime-afspilleren, hvilket er rart, hvis du bruger en Mac.

Find den .WAV-lydfil, du vil afspille. Åbn filen ved at dobbeltklikke på ikonet for filen, eller du kan vælge filen ved at klikke på den og derefter trykke på "Enter" på dit tastatur. Dette åbner din lydfil i standardprogrammet, der er indstillet til at åbne alle .WAV-filer. Dette program vil sandsynligvis være Windows Media Player, hvis du bruger et Windows-operativsystem.

Højreklik på din fil for at åbne den med et andet program end standardprogrammet. I højreklikmenuen, der dukker op, skal du holde musen over menupunktet "Åbn med". En menu vises, der indeholder en liste over almindeligt anvendte lydafspillerprogrammer, som du kan bruge til at åbne din .WAV-fil med. Klik på det ønskede program fra listen for at åbne din lydfil med et alternativt program.

Åbn din .WAV-lydfil med et program, der ikke ofte bruges ved at højreklikke på ikonet for den fil, du vil åbne. Hold musen over menupunktet "Åbn med". I den menu, der vises, skal du klikke på menupunktet "Vælg program" nederst i menuen "Åbn med". Der åbnes et vindue, der indeholder en liste over alle programmer, der er installeret på din computer. Vælg det program, du vil bruge, ved at klikke på navnet eller ikonet for det program. Klik på knappen "OK" nederst i vinduet "Vælg program" for at åbne din .WAV-lydfil med det valgte program.

Tips

Sørg for, at det program, du prøver at åbne din .WAV fil med, er en medieafspiller. Du kan ikke åbne en lydfil med en billedfremviser. Sørg også for, at den medieafspiller, du vil bruge, er kompatibel med .WAV-lydfiler.