Sådan konverteres scannede dokumenter til PDF-filer

Konvertering af scannede dokumenter til PDF gør dem lettere at læse; du kan rulle gennem dokumentet i stedet for at åbne hver billedfil separat. Du kan konvertere billeder til PDF med speciel scan-to-PDF-software eller blot med guiden Fotoudskrivning på Windows-computere. Husk, at mens konvertering af scannede dokumenter til PDF bevarer originalens udseende og formatering, giver det dig ikke mulighed for at søge eller kopiere tekst. Til dette skal du bruge OCR-software (optisk tegngenkendelse).

Konverter scanninger eller JPEG-billeder til PDF

Trin 1

Download og åbn STP (Scan til PDF), en gratis software til at konvertere scanninger og JPEG-billedfiler til PDF. (Der er også flere ret dyre programmer, der bruges til dette formål, inklusive Adobe Acrobat.)

Trin 2

Scan dit dokument ved hjælp af STP, eller konverter tidligere scannede billeder til JPEG-format. Du kan gøre dette ved at åbne billederne i enhver fotoredigeringssoftware, gå til "File-> Save As" og ændre filformatet til ".jpg" i rullemenuen.

Klik på "Opret PDF" for at oprette en PDF fra dine scannede billeder, eller klik på "JPEG (er) til PDF" og gennemse og vælg siderne i dit dokument i rækkefølge til tidligere scannede billeder. Du kan justere billedets kvalitet til PDF-konvertering ved at skubbe markøren under "JPEG-kvalitet" til venstre og højre.

Konverter tidligere scannede billeder til PDF

Trin 1

Download og installer en gratis udskrivning til PDF-program, såsom PrimoPDF. Dette giver dig mulighed for at udskrive billeder til PDF uden først at skulle konvertere alle dine scanninger til JPEG-format.

Trin 2

Flyt alle siderne i dit scannede dokument til en bestemt mappe. Sørg for, at filnavnene er i orden; for eksempel er side et med navnet "001.PNG", side to, "002.PNG" og så videre. Dette vil sikre, at siderne er i orden, når du udskriver dit dokument.

Trin 3

Højreklik på det første billede i mappen, og vælg "Udskriv" for at hente guiden til fotoudskrivning. Klik på "Næste". Vælg alle billederne i mappen, og klik derefter på "Næste" igen.

Trin 4

Vælg "Fuldsides faxudskrivning (centreret og roteret)", så din tekst ikke bliver forvrænget. klik på "Næste".

Trin 5

Under "Printer" skal du vælge "PrimoPDF" og derefter klikke på "Næste" og til sidst "Udfør".

Skift filnavn og destinationsmappe ved at klikke på "..." i PrimoPDF-vinduet, der dukker op. Sørg for, at formatet er indstillet til "e-bog", eller at PrimoPDF ikke opretter en PDF-fil med flere sider. Klik på "OK" for at gemme din fil som en PDF.