Almindelige fejltilstande for LCD-skærme

At kende årsagerne til, at LCD-skærme (Liquid-Crystal Display) ikke fungerer, giver dig den viden, du har brug for for at undgå problemer. Hvis dit LCD-display fejler, kan du let diagnosticere det og bestemme et passende handlingsforløb, hvad enten det er reparation eller udskiftning.

Fejl i baggrundslys

Fejl i LCD-baggrundsbelysning er et ret almindeligt problem, der begynder at dukke op i LCD-teknologi. Hvis baggrundslyset fejler, bliver skærmen mørk, og den bliver ubrugelig. Reparation af mislykket baggrundslys kræver ekspertreparation. Du kan kontakte producenten for at få oplysninger om garanti og service til dit LCD-panel.

Strømforsyningsfejl

Hvis din LCD-skærm bliver helt sort, kan det betyde, at strømforsyningen er svigtet. Hvis dette sker, kan du reparere det mod et moderat gebyr. Fejlen kan være i den interne strømforsyning inde i skærmen eller i lysnetadapterens strømforsyningsledning. Denne type fejl kan repareres for en lille til moderat investering i arbejdskraft og / eller dele.

Udbulende kondensatorer

Hvis din LCD-skærm fejler mystisk, kan det være, at nogle af kondensatorerne på det interne kredsløb er begyndt at bule. Udbulning i kondensatorer skyldes, at elektrolytten inden i tørrer op. Dette sker normalt i billigt fremstillede kondensatorer. Den gode nyhed om denne type fejl er, at den kan repareres. De enkelte kondensatorer kan udskiftes med friske, hvilket skal resultere i, at din skærm vender tilbage til normal funktionalitet.