Sådan ændres et Excel-diagram til stigende rækkefølge

Excel-diagrammer er en effektiv måde at formidle data visuelt på, men mange mennesker finder det vanskeligt at opdatere de enkelte diagramelementer, især sortering og placering af dataserier og kategorier. Ud over de tidligere formateringsmuligheder for højreklik har Excel 2013 en ny formateringsrude, der giver mulighed for hurtigt valg af individuelle diagramelementer.

Forståelse af en dataserie

Hver kolonne eller række af tal, der er inkluderet i et diagram, kaldes en "dataserie". Nogle diagrammer indeholder mere end en serie. For eksempel viser et cirkeldiagram procenterne for en enkelt dataserie. Et søjlediagram kan vise, hvordan flere dataserier relaterer til hinanden.

Oprettelse af et diagram

To måder at indsætte et kort på er ved at vælge "Diagrammer" i dialogboksen Hurtig analyse eller ved at navigere til fanen Indsæt og vælge korttypen fra gruppen Diagrammer. Den anden metode foretrækkes, når du har brug for en bestemt diagramtype. For at foretage ændringer i et diagram skal du først klikke et vilkårligt sted i diagramområdet for at gøre det aktivt. dette viser et "Chart Tools" -område i højre side af menulinjen.

Ændring af rækkefølgen og placeringen af ​​dataserier

For at ændre rækkefølgen af ​​data i enten Kategori-aksen - x-aksen - eller Værdi-aksen - y-aksen - dobbeltklik på aksen for at åbne dialogboksen Format Axis. Klik på knappen "Aksemuligheder" og derefter afkrydsningsfeltet for "Værdier i omvendt rækkefølge." Højreklik på et diagramelement viser en mulighed for at formatere det i genvejsmenuen.

Nogle gange er du nødt til at fremvise forskellige data på x-aksen end Kategori. Måske ønsker du at plotte forklaringsoplysningerne på Kategori-aksen eller omvendt. For at bytte diagrammets forklaringsindgange og kategori-akse skal du gå til Design-menuen under Diagramværktøjer og klikke på knappen "Skift række / kolonne" i datagruppering.

Excel 2013 inkluderer knapper på objektet, der vises til højre for et diagram, når det er aktivt. Disse knapper giver hurtig adgang til almindelige korttilpasningsfunktioner.