Fordele vs. Ulemper ved at eje en PDA

Bærbare digitale assistenter eller PDA'er er en af ​​de nyeste dele af must-have-teknologi til millioner af brugere. PDA'er er enheder i lommestørrelse, der kan kombinere en mobiltelefon, kamera, planlægger, webbrowser og snesevis af andre nyttige funktioner til forretnings- og personlig brug. Der er dog flere vigtige fordele og ulemper ved at eje en PDA, som potentielle købere skal veje, inden de beslutter.

Forbindelse

En af de største fordele ved at eje en PDA er evnen til at holde kontakten med folk via e-mail, sms og telefon. Fordi PDA'er er så bærbare og netværk så omfattende, kan brugerne tage dem næsten overalt. Dette fjerner behovet for at få adgang til en computer med en internetforbindelse, og gør også aktiviteter som at vente i kø til en mulighed for at gøre noget produktivt.

Organisation

En anden fordel ved at eje en PDA er øget organisation. Kalender- og listeapplikationer gør det nemt at holde styr på aftaler, lave noter på farten og arkivere tidligere samtaler eller andre data. For mange brugere erstatter PDA'er papirlister, visitkort, adressebøger, vækkeure og andre metoder til at organisere information og sætter det hele på ét sted.

Status

For nogle PDA-brugere har enheden den ekstra fordel, at det betyder en bestemt status. Virksomhedsudstedte PDA'er kan være forbeholdt medarbejdere på højere niveau og kan komme til at betegne en autoritetsposition eller betydning. For personlige brugere kan det at have den nyeste PDA være et tegn på rigdom eller teknologisk viden. Brugere kan vælge mellem brugerdefinerede ringetoner, tapetbilleder og etui design til at personalisere en PDA og gøre det til et modetilbehør.

Koste

En af de største ulemper ved en PDA er omkostningerne. Udover at betale for selve enheden kræver de fleste PDAer, at køberen abonnerer på en brugskontrakt. Dette involverer en månedlig regning og muligheden for overskydende gebyrer, hvis brugeren overgår sine tildelte gratis telefonminutter eller datagrænser. Omkostningerne ved en PDA stiger med køb af specielle softwareapplikationer, kasser, batterier, opladere og andet tilbehør.

Distraktion

PDA'er kan også blive en distraktion, når de ikke opfylder et legitimt behov. Evnen til altid at være forbundet kan føre til spildt tid på at surfe på Internettet, foretage telefonopkald eller spille spil. Nogle forretningsbrugere klager over at være "på vagt", når deres kolleger og overordnede har mulighed for at kontakte dem når som helst. PDA'er kan også forårsage en distraktion under aktiviteter som kørsel, der kræver fuld opmærksomhed, og nogle stater har forbudt mobiltelefon- og PDA-brug af chauffører.