Påvirker kold temperatur batteriets levetid?

På trods af deres livløse tilstand ser batterier ud til at have en præference for lunkne temperaturer i moderat klima. Batterier er afhængige af forskellige spændinger i forskellige dele af batterihuset for at fungere korrekt, og koldt vejr kan hæmme strømmen af ​​elektroner inde i enheden. Af denne grund kan koldt vejr medføre, at batterierne aflades hurtigere eller endda holder op med at arbejde helt.

Fungere

For fuldt ud at evaluere virkningerne af temperatur på et batteri, skal brugerne først forstå, hvordan et batteri fungerer. Batteri- og elektronikwebstedet Battery Education forklarer, at batterier består af to sæt reaktive plader adskilt af en lille barriere. Disse reaktive plader opretholder en ensartet polarisering, der holder alle elektroner på den ene side af et fuldt opladet batteri. Når en bruger installerer batteriet i en elektronisk enhed eller forbinder batterikabler, opretter enheden en forbindelse mellem de to opladede plader; elektroner strømmer fra den negativt ladede plade til den positivt ladede plade gennem denne forbindelse. Denne strøm af elektroner skaber en elektrisk strøm, der driver mange enheder.

Koldt vejreffekter

Ændringer i temperatur kan have en signifikant effekt på strømmen af ​​elektroner fra den ene side af et batteri til den anden. I en "Washington Post" -artikel fra januar 2011, der diskuterede virkningerne af koldt vejr på elbiler, forklarede spaltist Charles Lane, at koldt vejr får de kemiske reaktioner, der ansporer strømmen af ​​elektroner til at forekomme langsommere, end de gør ved varmere temperaturer. Battery Education uddyber, at elektronerne selv også strømmer langsommere, hvilket reducerer den mængde energi, som batteriet kan levere. Denne reduktion i elektrisk strøm kan få et koldt batteri til at være træg eller endda dødt.

Andre faktorer

I sin artikel "Washington Post" fortsætter Lane med at bemærke, at en række andre faktorer kan tømme batterier hurtigere i koldt vejr. I elbiler kan f.eks. Chaufførers tendens til at køre energiintensivt tilbehør såsom varmeovne og sædeovne hurtigt tømme batteriets opladning. Derudover hæmmer de samme faktorer, der reducerer strømmen fra den ene side af et batteri til den anden, også afgivelsen af ​​en opladning til genopladelige batterier; af denne grund kan kolde temperaturer føre til betydeligt længere opladningstider og endda få genopladelige batterier til at virke defekte.

Overvejelser

På trods af virkningerne af koldt vejr kan brugerne muligvis forbedre batteriets ydeevne ved blot at varme batterierne op inden brug. I områder med ekstremt koldt vejr skal brugerne opbevare batterier inde eller i varme garager, når det er muligt. Derudover forklarede Massachusetts Institute of Technology engineer Yet-Ming Chiang i en artikel fra 2008, at visse typer batterier kan fungere bedre i koldt vejr end andre typer, og ingeniører kan udvikle batterier, der er specielt skræddersyet til at udføre ved meget lave temperaturer.