Sådan konverteres 9 mm film til DVD

Film kræver en speciel projektor for at kunne afspille den, så den bedste løsning er at konvertere 9 mm film til DVD, så den kan ses ved hjælp af en computer eller DVD-afspiller. Dette format vil også sikre filmens levetid på lang sigt. Fremgangsmåden til konvertering af 9 mm film til DVD kan udføres hjemme og tager ikke mere end et par timer at gennemføre.

Kopi

Trin 1

Lej eller køb en 9 mm filmprojektor. Sæt det op i et mørkt rum overfor en filmskærm på væggen. Træk 9 mm-filmen på projektoren, og tænd den. Fokuser billedet af filmen, så den er skarp. Sluk for projektoren.

Trin 2

Anbring et videokamera på et stativ, så det er rettet direkte mod skærmen og centreret mod det sted, hvor filmbilledet projiceres. Tænd videokameraet. Tænd for filmprojektoren og start afspilningen af ​​filmen.

Trin 3

Se gennem videokameraet, og foretag de nødvendige justeringer, så billedet af filmen på skærmen ser godt ud. Spol filmen tilbage til begyndelsen. Start videokameraoptagelsen, og start filmprojektoren, så filmen begynder at spille igen fra starten.

Trin 4

Spol filmen tilbage til begyndelsen. Start videokameraoptagelsen, og start filmprojektoren, så filmen begynder at spille igen fra starten.

Optag hele filmen, indtil den når slutningen af ​​rullen. Sluk for videokameraet. Sluk for projektorens pære, og spol filmen tilbage til begyndelsen. Fjern filmen, og sluk for projektoren.

Digitaliser

Trin 1

Sæt videokameraets S-video-output til Easy VHS til DVD (se ressourcer) S-video-input ved hjælp af et S-videokabel. Sæt Easy VHS til DVD USB-enheden i USB-porten på computeren.

Trin 2

Kør Easy VHS til DVD-softwaren. Vælg "S-video" som input og "fuld frame" som billedformat for billedet fra de menuer, som softwaren præsenterer. Start videokameraet med at afspille for at kontrollere, at billedet af den optagede 9 mm film ses på Easy VHS til DVD-vinduet på computeren.

Trin 3

Spol videoen tilbage på starten på videokameraet. Tryk på "Optag" -knappen på Easy VHS til DVD-softwaren. Start afspilningen af ​​9 mm filmoptagelsen på videokameraet.

Stop optagelsen på Easy VHS til DVD-softwaren. Følg menuvalgene for at gemme den digitale fil til videooptagelsen på computerens harddisk.

Konverter ved hjælp af en Mac

Trin 1

Kør Toast-softwaren (se Ressourcer), og vælg fanen "Video" øverst til venstre. Vælg undermenuen "DVD-Video". Vælg "DVD" i nederste højre hjørne af Toast-programmet.

Trin 2

Træk den digitale videofil, der blev oprettet af 9 mm-filmen, til højre for Toast-programmet. Vælg et menuvalg i afsnittet "Valgmuligheder" i Toast i venstre side, og marker, at DVD'en skal starte automatisk, når den indsættes i en DVD-afspiller. Lad kodningen være "Automatisk" og skyderen for videokvalitet på "Bedst".

Trin 3

Tryk på den røde "Optag" -knap i nederste højre side af Toast-programmet, og navngiv DVD'en i det vindue, der vises. Tryk på "OK" for at lukke vinduet.

Trin 4

Indsæt en tom DVD i diskskuffen, som nu er skubbet ud. Tryk på "Luk bakke."

Skub DVD-disken ud, når brændingen til disken er færdig. Afslut toast, og arkiver den digitale fil af 9 mm-filmen til fremtidig brug.

Konverter ved hjælp af en pc

Trin 1

Download og installer Nero 6 (se Ressourcer). Genstart pc'en, når softwaren er installeret. Indsæt en tom DVD i det DVD-optagelige drev.

Trin 2

Kør Nero 6-programmet. Klik på ikonet "Foto og video" i Nero StartSmart-menuen.

Trin 3

Klik på knappen "Tilføj videofiler" i vinduet "Indhold" og fremhæv den digitale fil på 9 mm-filmen. Tryk på knappen "OK" for at lukke vinduet. Vælg de ønskede indstillinger i vinduet "Indhold", såsom at konfigurere videokvaliteten, redigere videoen og oprette kapitler automatisk.

Trin 4

Lav en menu til DVD'en ved at vælge blandt de valg, der vises i højre side af vinduet "Vælg menu". Tryk på knappen "Næste" i nederste højre hjørne.

Vælg den ønskede brændeindstillingstype, og indstil kopier til "1." Klik på "Brænd" for at brænde den digitale fil til den tomme DVD. Fjern disken, når afbrændingen er afsluttet, og afslut Nero 6. Arkiver den digitale fil til fremtidig brug.