Hvad skal jeg gøre med min gamle Mac?

"Jeg har lige fået en helt ny MacBook, hvad skal jeg gøre med min gamle Mac?"

Dette er et meget almindeligt spørgsmål, jeg får, og jeg giver typisk et af fire svar afhængigt af hvem der stiller spørgsmålet. Jeg går igennem hvert valg og forhåbentlig vil de give dig nogle ideer:

1) Indstil den gamle Mac ved siden af ​​din nye og brug mus og tastaturdeling

For strømbrugere og fagfolk er dette næsten altid mit første forslag. Ved at bruge noget som Synergy eller Teleport kan du dele en enkelt mus og tastatur på tværs af flere Mac'er, hvilket giver dig ikke kun to skærme, men to skærme med fuld computerstyrke bag dem. At have to skærme øger produktiviteten dramatisk, og med den ekstra proceskraft, der har to computere, er den bedste af denne verden. Brug din ældre mindre magtfulde Mac til ting, der ikke er så processorintensive og mere almindelige som email, web browsing, instant messaging osv., Og brug din nye, mere kraftfulde Mac som den primære maskine til dine mere komplekse opgaver, hvis det udvikler sig, video redigering, foto manipulation, uanset. Prøv det her, du kan takke mig senere.

2) Gentag den ældre Mac som et mediecenter eller en filserver

Dette er lidt mere komplekst, men hvis du har lidt tid på dine hænder, kan det være meget givende at opsætte en filserver ved hjælp af fildeling eller et mediecenter ved hjælp af noget som Boxee eller Plex / XBMC. Hvis du opretter et mediecenter, skal du bare huske de typer indhold, du kan afspille, afhænger af Macs hardwareegenskaber. Sørg for at kontrollere, om din Mac kan afspille HD-video, hvis du søger at afspille højkvalitets videofiler. Klar til at hoppe ind? Se, hvordan du opsætter en Mac Mini som et mediecenter.

3) Giv den ældre Mac til en ven eller et familiemedlem

Måske vil dit barn gerne have en Mac i deres eget rum, eller måske kæmper din mor med virus og malware på hendes clunker på en Windows-pc. Fastsættelse af en Mac og give den til en anden er ikke kun en god gestus, men på grund af deres stabilitet og brugervenlighed kan det bare reducere den familie tech support, der kaldes du uundgåeligt, fordi du er computer fyr i husstanden.

4) Sælg din gamle Mac

Hvis alt andet fejler, eller hvis du bare ønsker at genoprette nogle af omkostningerne ved dit nye køb, skal du sælge den gamle Mac. Mac'erne bevarer deres videresalgsværdi utroligt godt, langt mere end nogen anden pc. Craigslist er en fantastisk måde at sælge næsten alt du har lagt omkring, og Mac er ingen undtagelse, men hvis du bor i et mindre samfund, har du måske ikke held og lykke. EBay er den anden mulighed, da du kan sende til købere globalt, og mens de tager en provision af salget, har jeg generelt fundet, at brugt Macs sælger til mere på eBay end de gør på Craigslist. Bare foretag en hurtig scanning af annoncer på begge websteder for at se den pris, du kan forvente at få til din brugte Mac.

[over MacBook Pro billede fra Flickr]