Sådan fjernes vokal i frækhed, men hold bas

Audacity er et gratis lydsoftwareprogram, der giver dig mulighed for at optage, redigere og mikse din musik ved hjælp af kun en computer og mikrofon. Hvis du efter indspilning er klar over, at der er en fejl i blandingen, er det nødvendigt at fjerne en del af lyden og lade resten være i takt. Den bedste metode til dette afhænger af, hvordan du optog lyden. Hvis du f.eks. Har optaget hele sporet live, skal du adskille to lyde fra en lydkilde. Hvis du indspillede vokal og bas separat, er processen mindre kompleks.

Opsætning

Dobbeltklik på ikonet "Audacity" på skrivebordet. Det kan tage et par sekunder, før programmet åbnes.

Klik på "File", og vælg "Open". Vælg den pågældende session i rullemenuen.

Dæmp alle irrelevante numre, såsom trommer, guitarer og klaver. Klik på “M” på kanalstrimlen ved siden af ​​hvert spor.

Fjernelse af vokal fra en Live Take

Klik på "Værktøjer" og vælg "Udligning." Equalizer-værktøjet giver dig mulighed for at forbedre basfrekvenserne og klippe stemmefrekvenserne. Selvom dette ikke helt fjerner vokalen, vil det mindske dem til det punkt, hvor de vil være mindre hørbare i mixet.

Forøg basskyderne. Disse er placeret til venstre. Skub dem op så langt de går.

Reducer diskant- og midterskyderhjulene. Disse er placeret til højre. Skub dem ned til minimumsindstillingen.

Klik på "Værktøjer" igen, og vælg "Kompression". Tryk på play, så du kan høre kompressorjusteringerne i realtid. Forøg drejeknapperne "Tærskel" og "Forhold", så de klemmer lyden. Kompressorer arbejder ved at skære store volumener og forbedre lave volumener. Basen og vokalen har været optaget i forskellige lydstyrker. Tilpas kompressorparametrene, indtil du finder “sweet spot”, der klipper vokalen, men øger bassen.

Fjernelse af vokal fra separate spor

Klik på vokalsporet for at fremhæve det. Dette forstørrer lydbølgegrafikken, så du mere nøjagtigt kan bestemme, hvilken lydbølgetop der hører til hvilken lyd, mens du hører lyden.

Klik på "Værktøjer" og vælg trimværktøjet, illustreret med et "saks" -ikon.

Klik på markøren på hver side af lydbølgen, der er knyttet til den uønskede vokallyd. Når du trimmer vokallyden, bliver den en separat fil. Klik på den for at fremhæve den, og tryk derefter på "Slet".

Gentag denne proces for hver del af vokalen, der skal slettes. For at fjerne et helt vokalspor skal du enten slette det hele eller trykke på “M” -ikonet på kanalstrimlen for at slå lyden fra. Sidstnævnte tilgang giver dig mulighed for at bruge eller redigere vokallyden på et senere tidspunkt.