Sådan bruges en ikke-CPU-linse på en Nikon D700

Nikon D700 er et ægte prosumer-kamera med Nikons FX-sensor i et mindre chassis end D3-serien. Den har en 12,1 megapixelsensor, understøtter ISO-hastigheder så høje som 25.600 og muligheden for at optage billeder i Nikons NEF-rå billedformat. Selvom den understøtter alle autofokuslinser, som Nikon har lavet, kan den også indstilles til at arbejde med manuelle fokuslinser. I modsætning til andre Nikon-kameraer kan D700 også opretholde dens måle- og flashmålingskapacitet med disse linser.

Trin 1

Undersøg monteringen på din ikke-CPU Nikkor-linse for at sikre, at det er en AI- eller AI-S-linse. Objektiver, der ikke er AI eller AI-S, monteres ikke på dit kamera og kan faktisk beskadige det. Meget gamle fiskeøje vil have et langt fremspring, og manuelle fokuslinser før AI vil kun have en række blændernumre i modsætning til AI-linser, som har to rækker med blændernumre - en stor og en lille.

Trin 2

Ret monteringsmærket på objektivet til din D700's monteringsmærke, sæt det ind i kameraet, og drej det, indtil det låser på plads.

Trin 3

Tryk på kameraets "Menu" -knap og tryk på venstre pil på retningspuden for at vælge menupunkter. Rul ned eller op for at vælge menuen "opsætning", betegnet med en lille halvmåne skruenøgle, og klik derefter på højre pil på retningspuden for at vælge den menu.

Trin 4

Rul ned gennem installationsmenuen, indtil du finder indstillingen mærket "Ikke-CPU-objektivdata." Tryk på højre pil for at vælge denne mulighed.

Trin 5

Brug højre eller venstre pil til at vælge et objektivnummer. D700 kan gemme oplysninger om op til ni linser. Når du er færdig, skal du bruge pil ned til at åbne det felt, hvor du kan vælge objektivets brændvidde ved at klikke på højre eller venstre. Hvis dit objektivs nøjagtige brændvidde ikke er tilgængelig, skal du vælge den nærmeste. Når du har gjort det, skal du rulle ned og igen bruge venstre og højre pil til at vælge linsens størst mulige blænde, som er det laveste nummererede f / stop, som linsen understøtter.

Rul til "Udført" og klik på knappen "OK", som er den nederste knap til venstre for kameraets LCD-skærm på bagpanelet.