CD-ROM-drev, der er SACD-kompatible

CD-ROM-drev er ikke kompatible med Super Audio CD (SA-CD) -formatet. CD-ROM-drev kan dog afspille CD Audio-laget på det, der kaldes en hybrid SA-CD. Lydkvaliteten fra CD-lydlaget på en hybrid SA-CD er identisk med den for en almindelig CD. SA-CD'er indeholder flere gange så mange data som almindelige CD'er og bruger en teknologi, der ligner DVD-ROM til at gemme data.

Standard SA-CD'er

SA-CD-formatet er beregnet til at give lyd med højere kvalitet i flere kanaler end dem, der er tilgængelige på almindelige CD'er, ifølge SA-CD.net. Mens CD Audio afspilles ved 44,1 kilohertz i to lydkanaler, spilles SA-CD-lyd med 2,8 megahertz og understøtter 5.1-kanals lyd. SA-CD-lyd er for stor til at passe på en almindelig CD, så den bruger et andet dataformat til gem dataene. Derfor kan et almindeligt cd-rom-drev ikke læse dataene på en SA-cd-disk. Derudover er dvd-rom- og Blu-ray-drev på computere ikke bygget til at læse SA-CD-formatet ifølge SA-CD.net.

Hybride SA-CD'er

CD-ROM-drev, der er SACD-kompatible

Mens et cd-rom-drev ikke kan afspille lyd i højere opløsning på en SA-CD, har de fleste SA-CD-diske et andet lag, som ethvert cd-rom-drev kan læse. Det andet lag er identisk med, hvad du ville finde på en almindelig CD-kopi af optagelsen, hvilket gør diskene bagudkompatible med eksisterende drev. De fleste SA-CD'er er hybridversioner, så selvom du køber en SA-CD, men ikke har en SA-CD-afspiller, kan du stadig afspille disken på en almindelig CD-afspiller. En hybrid SA-CD, der afspilles på et CD-ROM-drev, lyder ikke bedre eller dårligere end en almindelig CD. Nogle DVD-ROM-drev og DVD-afspillere har imidlertid svært ved at læse den almindelige CD Audio på en SA-CD, fordi de fejler SA-CD-laget for DVD-ROM-data, fordi de to formater har samme størrelse ifølge SA-CD. net. SA-CD og DVD bruger forskellige dataformater.

Kompatible Blu-ray- og DVD-afspillere

I modsætning til cd-rom-drev er nogle Blu-ray-afspillere og dvd-afspillere også i stand til at afspille SA-CD-formatet. Kompatible afspillere skal have SA-CD-logoet, der ser ud til, at bogstaverne SA og CD danner henholdsvis en cirkel og har ordene "Super Audio CD" skrevet i bunden. Flere Blu-ray-afspillere kan læse SA-CD'er, inklusive de første to generationer af PlayStation 3-videospilkonsollen. Derudover er adskillige hybrid SA-CD-afspillere også designet til at afspille DVD'er. Spillere, der primært er designet som DVD-afspillere, vil sandsynligvis ikke være i stand til at afspille lyden med højere kvalitet på SA-CD'en.