Sådan rapporteres et chikanerende opkald

Selvom det at have et hjem eller en mobiltelefon giver dig bekvemmeligheden ved at holde kontakten med venner, familie og forretningspartnere, har tjenesten ulemper. En af ulemperne er at chikanere telefonopkald fra folk, som du kender eller ikke kender. Du kan søge hjælp til disse opkald fra flere enheder. For eksempel kan din mobiludbyder levere forskellige løsninger på problemet. De kan muligvis have dig til at trykke på en kode for at spore chikanerende opkald, når du har modtaget dem, blandt andre løsninger.

Trin 1

Umiddelbart under eller efter opkaldet skal du nedskrive så mange oplysninger om opkaldet som muligt. Skriv f.eks. Klokkeslæt og dato for opkaldet, den, der ringer op, en beskrivelse af den, der ringer op, hvad den, der ringer, sagde, den, der ringer op, den omtrentlige alder, eventuelle talehindringer eller baggrundsstøj. Derudover skal du skrive telefonnummeret ned, hvis det vises på skærmen til din opkaldsidentifikation.

Trin 2

Indsend en rapport til din lokale politiafdeling. Rapporten er vigtig, hvis du har brug for at indstille dit telefonselskab for den, der ringer op. Uden en stævning vil det være svært for dig at lære identiteten på din opkalder. Besøg din lokale politistation eller ring til din lokale politiafdelings ikke-nødopkaldsnummer for dit liv eller din ejendom er ikke truet. Ellers skal du straks ringe til 911 for at rapportere situationen.

Rapporter det chikanerende opkald til dit hjem eller mobiltelefonfirma. Nå udbyderens kundeservice ved at ringe til 611. Telefonudbyderen tilbyder dig flere løsninger afhængigt af udbyderens politikker. For eksempel kan udbyderen henvise dig til at indgive en politirapport. Alternativt kan udbyderen muligvis spore telefonnummeret ved at trykke på en bestemt kode, når du modtager opkaldet. Udbyderen kan overføre dig til en afdeling dedikeret til at håndtere sådanne opkald. Følg udbyderens instruktioner.