Sådan repareres en korrupt DVD

Elementer, du har brug for

  • Sandpapir, 3000 korn

  • Poleringsmasse

  • Klæde

  • Software til datagendannelse

Korrupte dvd'er fungerer ikke i nogen dvd-afspiller eller diskdrev, hvilket gør dvd'en effektivt ubrugelig. De fleste korrupte dvd'er er forårsaget af ridser i bunden af ​​dvd'en, hvor dataene er brændt. Reparation af ridser kan normalt føre til en markant forbedring af DVD-ydeevne og gendannelse af korrupte data. Gennem en kombination af gendannelsesdata, der stadig er tilgængelige blandet med mekanisk forbedring af diskkvaliteten, kan de fleste dvd'er reddes til en vis grad.

Sådan repareres en beskadiget DVD

Gendan så mange data fra DVD'en som muligt. Indsæt DVD'en i et DVD-drev på en computer, og brug et datagendannelsesværktøj (hvoraf mange er tilgængelige gratis på Internettet) til at gendanne så mange data fra DVD'en som muligt. Hvis DVD'en ikke kan gemmes eller ødelægges yderligere i rengøringsprocessen, forbliver disse poster intakte.

Rengør DVD'en for alt synligt snavs med en blød klud. Undgå papirhåndklæder og grove stoffer, da dette kan beskadige DVD'en yderligere.

Gnid den ridsede side af skiven med sandpapiret. Gnid frem og tilbage langs en vandret akse. Gnid sandpapiret på alle de ridser, der findes på bagsiden af ​​DVD'en. Undgå gnidning i en cirkulær bevægelse, da dette yderligere beskadiger disken. Husk, at du let skraber overfladen med sandpapir for at fjerne ridser. Gå ikke overbord og beskadig disken yderligere. Tålmodighed og en let berøring er nøglen.

Påfør poleringsmidlet på cd'ens ridsede overflade. Brug nok af poleringsmidlet til at dække det ridsede eller beskadigede område. Da du alligevel vil tørre det af, betyder det ikke noget, hvor liberale dine dråber er.

Lys disken ved at gnide en klud frem og tilbage hen over den og arbejde poleringsmassen ind i disken. Gentag polerings- og skinneprocessen, indtil ridserne forsvinder.

Test disken i en pålidelig DVD-afspiller. Hvis der ikke er nogen forbedring, skal du kontrollere disken for yderligere ridser. Hvis der findes flere, skal du gentage processen, indtil hele disken er ren.

Tips

-Du skal muligvis bruge noget mere kraftigt sandpapir, hvis ridserne er dybe. Husk at arbejde dig op med sandpapirkorn. Start ved 1.500, derefter 2.000, 2.500 og endelig 3.000. -Forebyggelse er den bedste måde at håndtere korrupte dvd'er på. Brænd DVD'er med lav hastighed, og brug materialer af høj kvalitet for at undgå korruption og forringelse af din DVD-samling.