iPhone bruges til at finde landminer

Computerforskere fra Harvards School of Engineering og Applied Sciences har fået en utrolig unik brug for iPhone; finde landminer. Faktisk er det en iPhone-app, og det virker ved at bruge lydsignaler fra traditionelle metaldetektorer til at skabe et visuelt billede af metalliske genstande i jorden, hvilket gør det lettere for minesvevere at skelne mellem et dødbringende landmine og et harmløst metalstykke.


Formålet med iPhone-minesweeper-værktøjet, der kaldes PETALS for Mønsterforbedringsværktøj til at hjælpe Land Mine Sensing, er at bringe et overkommeligt landmindesystem til regioner i verden, hvor ressourcerne er stærkt begrænsede, og ingeniørerne har fundet den mest omkostningseffektive måde at gøre dette var ved at bruge en allestedsnærværende platform som smartphone. Slutresultatet er et betydeligt effektivitetsforøgelse i både afsløring og træning af nye minesvevere:

Ud over at øge søge effektiviteten har PETALS potentialet til at hjælpe med at træne nye minearbejdere. I første test udførte novice minearbejdere 80 procent bedre med visuelt hjælpemiddel.

Er dette en af ​​de mest imponerende anvendelser af en iPhone eller hvad? Jeg er sikker på, at dette er langt ude af rækken af, hvad Apple forventede iPhone- og iOS-platformen at gøre, da de skabte den, men denne slags ting eksemplificerer, hvad Apples besked har været i de nyeste iPad-reklamer, der tyder på, at hardware er, hvad folk gøre af det. Fantastiske ting.

Du kan læse hele historien på Harvard Gazette, leder op til TUAW for at finde denne fantastiske historie.