Sådan formateres en DVD-disk med Windows XP

Du skal formatere en ny DVD-disk, før du kan begynde at brænde information på den. Hvis du har en DVD-RW-disk, kan du formatere den for at slette alle data på den og bruge den igen. Formatering af en disk i Windows XP er meget ligesom formatering af en disk i Vista. Dit XP-system kan dog muligvis ikke genkende en DVD-RW, hvis du ikke har opdateret alle dens drivere, især Universal Disk Format-driveren.

Format

Trin 1

Indsæt den valgte DVD i DVD-brænderen, og vent på, at en dialogboks vises.

Trin 2

Klik på knappen "Brænd filer til disk" i dialogboksen.

Trin 3

Indtast et navn til disken i den næste dialogboks "Brænd en disk", og klik derefter på kommandoen "Vis formateringsindstillinger".

Vælg enten "Live File System" eller "Mastered" som din formateringsmulighed, og klik derefter på knappen "Next" for at formatere disken.

Omformatering

Trin 1

Download og installer Windows XP Service Pack 3, hvis dit system ikke har det; dit system har brug for dette for at læse DVD'en. Hvis du ikke allerede har Service Pack 2 eller 1a, skal du installere dem først og derefter installere Service Pack 3.

Trin 2

Læg en DVD-RW i dit DVD-drev. Kontroller mærkaten på disken for at sikre dig, at den er mærket "DVD-RW", inden du lægger den i.

Trin 3

Gå til menuen Start i XP, og vælg "Denne computer". Et "Denne computer" -ikon kan også være på skrivebordet.

Trin 4

Vælg og højreklik på DVD-drevikonet, der er i vinduet "Denne computer"; det vil blive opført under "Enheder med flytbar lagerplads." Vælg kommandoen "Slet denne disk" på listen, der vises.

Klik på knappen "Næste" i det følgende vindue, og vent på computeren til at omformatere og slette alle oplysningerne på disken.