Hvordan ændrer jeg CWK til en PDF?

Filtypen CWK angiver en fil oprettet med ClarisWorks, senere kaldet AppleWorks, et tidligt tekstbehandlingsprogram og kontorpakke til Mac og Windows. Da ClarisWorks ikke længere er et almindeligt anvendt program, vil konvertering af et CWK-dokument til PDF gøre det lettere for andre at se dokumentet uden at skulle købe særlig software. Konverteringen kan dog give dig problemer, hvis du ikke har et program på din computer, der kan læse CWK-filer.

Trin 1

Download og installer et gratis PDF-udskrivningsprogram, såsom PrimoPDF, doPDF eller Pdf995.

Trin 2

Åbn CWK-filen i ClarisWorks eller AppleWorks, og fortsæt derefter til trin 5. Hvis du ikke har disse programmer og bruger en Mac, skal du downloade og installere en gratis prøveversion af iWork og derefter åbne CWK-filen i dette program. Hvis du bruger en pc og ikke har et program til at åbne CWK-filen, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 3

Download og installer den gratis prøveversion af en filkonverter, der kan læse CWK-filer, såsom docXConverter (til PC eller Mac), DataViz ConversionsPlus (til PC) eller MacLinkPlus Deluxe (til Mac).

Trin 4

Konverter CWK-filen til DOC (Microsoft Word) eller RTF (rich text format) ved hjælp af filkonvertereren. Åbn den konverterede fil i Microsoft Word eller et gratis tekstbehandlingsprogram, såsom OpenOffice eller AbiWord.

Vælg "File" og klik på "Print". Vælg navnet på programmet Print til PDF fra printerlisten, og klik derefter på "OK" eller "Udskriv". Følg instruktionerne til Print to PDF-programmet for at gemme filen som en PDF.