Sådan gendannes fotos fra en cd (6 trin)

Af de mange industrier, der er revolutioneret med digital teknologi, er fotografi uden tvivl det felt, der har ændret sig mest uigenkaldeligt. Borte er kasser med tilfældige fotos og endeløse bøger med snapshots limet til sort papir, erstattet af digitale fotorammer, mobiltelefoner og harddiske fyldt med hvert skud, vores digitale kameraer tager. Da mere og mere af din fotografiske historie bliver til bytes og bits, jo mere arkivering bliver dine digitale fotos meget vigtige. Brænding af dine fotos til en CD er en enkel måde at sikkerhedskopiere dine billeder og gemme dem til fremtidig visning. Gendannelse af fotos fra en cd, beskadiget eller på anden måde, er et øjeblik.

Gendan fotos fra en fungerende cd

Trin 1

Anbring foto-cd'en i din computers optiske drev. Hvis du bruger en Mac, skal cd'en starte lige op og vises som et ikon på skrivebordet, så dobbeltklik bare på den for at åbne et vindue, der viser alle fotos på cd'en. For pc'er skal du åbne Start-menuen, vælge Denne computer og derefter åbne cd'en.

Trin 2

Opret en mappe på dit skrivebord (eller hvor du vil gemme dine gendannede fotos), og giv den et navn, du vil huske, noget som Gendannede fotos. Det er her, du placerer de fotos, du gendanner fra foto-cd'en.

Fremhæv alle de fotos, du vil gendanne, og træk dem derefter over til mappen på dit skrivebord, du lige har lavet. Din computer kopierer fotos til den nye mappe.

Hvis du har mange fotos at kopiere, skal du se en dialogboks, der viser, hvor lang tid det skal tage. Når kopieringsprocessen er afsluttet, har du med succes gendannet dine fotos fra cd'en.

Gendan fotos fra en beskadiget cd

Trin 1

Prøv at åbne cd'en på en anden computer, hvis din computer ikke kan læse den.

Rengør disken. En uleselig cd eller dvd kan bare være snavset. Kontroller for ridser, hvis cd'en stadig ikke kan læses. Poler CD'ens skinnende overflade med en metalpoleringcreme som Brasso eller en hård bilvoks som Turtle Wax. Disse produkter kan udfylde ridser, hvilket gør det lettere for computeren at læse cd'en. Lad polishen tørre grundigt, inden du prøver igen.

Hvis det kan læses, skal du gendanne fotos som på en fungerende cd.

Trin 2

Brug en cd- og dvd-gendannelsessoftware, der giver dig mulighed for at gendanne dine fotos og filer fra beskadigede cd'er. Du kan downloade en gratis prøveversion på tech-pro.net. Du kan også prøve DERescue Data Recovery Master (en gratis download er tilgængelig på derescue.com)

Brug en datagendannelsestjeneste. Der findes mange sådanne tjenester, såsom Vi gendanner data (werecoverdata.com) og Salvage Data (salvagedata.com). Disse tjenester opkræver et gebyr afhængigt af hastende og omfang af arbejde.