Sådan laver du en pjece

Elementer, du har brug for

  • Computer med Microsoft Word

  • Printer

  • 8-1 / 2x11 tommer papir

  • 8-1 / 2x11 tommer karton

  • Hæftemaskine

En hjemmelavet pjece er en nem og billig måde at dele information på, såsom poesi, opskrifter, noveller eller vejledningstip. Hvis du er instruktør eller gæstetaler, kan en pjece muligvis anbefale læselister, uddrag fra artikler, grafik, fotografier og supplerende tekst, som du vidste, at du ikke kunne dække i din tale. Sidst men ikke mindst kan en pjece være en mini-aktivitetsbog til børn på en familietur og indeholde gåder og spil, der holder dem optaget på bagsædet.

Beslut, hvad din pjece skal handle om, og om det er et emne, der kan findes på tre eller fire dobbeltsidede sider. Dette er den nemmeste størrelse at arbejde med til en hjemmelavet pjece; Hvis du tilføjer flere sider end det, vil det ikke kun ligge fladt, når det foldes i to, men det vil også kræve, at du trimmer den højre kant, så siderne ikke kaskaderes. I forbindelse med denne artikel vil projektet til brochuren være en børns enakter, men forsamlingsprincipperne gælder for enhver type brochure, du vil oprette.

Åbn et nyt dokument i Microsoft Word. Definer sidelayoutet som "Liggende", så det er i vandret format. Gå ind i "Kolonner" og vælg "2". Hvis du noterer den øverste lineal, skal du justere højre margen i kolonne 1, så pilen er på "4". I kolonne 2 kan margenerne forblive de samme. Det tomme mellemrum, du har mellem de to kolonner, er, hvor hæfteklammerne går, når brochuren foldes.

Sådan laver du en pjece

Gem dette dokument, og opret syv ekstra kopier af det, inden du begynder at skrive. Åbn en af ​​de filer, du har gemt, og start med at skrive dit stykke. Den første side skal være titlen på stykket, den anden side indeholder tegnlisten og indstillingen. Siderne 3 til 11 vil være selve stykket. Side 12 vil være til produktionsnoter som kostumer, rekvisitter og musik. Når du skriver dit script, er det afgørende, at du ikke har nogen pauser i dialogen, eller at et tegns navn ikke er adskilt fra hans dialoglinje (dvs. navnet nederst på siden og linjen øverst i Næste side). Årsagen er, at selvom du skriver hele dit script i sin rette rækkefølge i masterdokumentet, er dets placering på de seks andre sider, du oprettede, ikke i orden.

Korrekturlæs dit indhold grundigt, inden du begynder at overføre det til de sider, der udskrives. Bedre endnu, rekrutter ekstra par øjne for at sikre dig, at du har fået typefejl og grammatiske fejl.

Åbn en af ​​de filer, du tidligere har oprettet. Kopier det indhold, du har vist på side 12 (produktionsnoterne), til venstre kolonne; kopier og indsæt titelsiden i højre kolonne. Indsæt ordene "Side 12" øverst på side 12; sæt ikke et sidetal på din titelside. Gem dette dokument, og åbn den anden fil. Kopier og indsæt indholdet fra side 2 (rollebesætningen) i venstre kolonne; kopier og indsæt indholdet fra side 11 i højre kolonne. Indsæt ordene "Side 2" og "Side 11" øverst på disse sider. Gem dette dokument, og åbn den tredje fil.

Kopier og indsæt indholdet fra side 10 i venstre kolonne. Kopier og indsæt indholdet fra side 3 i højre kolonne. Mærk sidetalene, som du gjorde i trin # 5. Gem denne fil, og åbn den fjerde fil. Kopier og indsæt contenf fra side 4 i venstre kolonne og indholdet fra side 9 i højre kolonne. Mærk siderne. Åbn den femte fil. Kopier og indsæt indholdet fra side 8 i venstre kolonne og side 5 i højre kolonne. Mærk siderne, og gem dette dokument. Åbn den sjette fil. Kopier og indsæt indholdet fra side 6 i venstre side og indholdet fra side 7 i højre side. Mærk siderne, og gem dette dokument. Du er nu klar til at begynde at udskrive.

Udskriv alle seks filer. For at forstå, hvordan din pjece vil gå sammen, skal du placere side 1/12 ryg mod ryg med side 2/11. Placer side 3/10 ryg mod ryg med side 4/9. Placer side 5/8 ryg mod ryg med side 6/7. Se denne dummy-pjece, når du begynder at udskrive det endelige produkt. Den nemmeste måde at gøre dette på er at køre en side igennem og derefter placere den tilbage i papirbakken, så det modsatte indhold udskrives på den modsatte side. Dit færdige produkt vil være tre dobbeltsidede udskriftssider, som - når de foldes sammen med titelsiden på forsiden - læser i nøjagtig den rigtige rækkefølge, som du oprindeligt skrev det.

Sådan laver du en pjece

Design et omslag til din pjece. Dette skal trykkes på forsiden og indeholde titlen på stykket og eventuelt ledsagende kunst eller grafik. Åbn den sidst tilbageværende fil, du oprettede. Hvis du vil have noget kunstværk eller tekst på bagsiden af ​​din pjece, skal bagsidematerialet indtastes i den venstre kolonne, og forsiden skal placeres i den højre kolonne.

side, vilje, indhold, tright, kolonne, indsætte, sider, copynd, åben, tilbage, fil, tleft, start, undertekst, etiket

Udskriv dækslet, og fold det halvt. Indsæt de tre dobbeltsidede sider i stykket. Langs indersiden af ​​folden på side 6 og 7 skal du placere to hæfteklammer med den snoede side vendt indad. Din pjece er færdig!

Tips

Sørg for at kopiere hver side med indhold, der skal indsættes i modsætning til at klippe det og derefter indsætte det. På den måde har du altid den rigtige kronologiske rækkefølge i masterfilen og har ikke indhold, der skifter op og forvirrer dig med, hvilken side der er hvilken. Hvis du ikke er en god kunstner, kan du udnytte de mange gratis clipart-websteder på Internettet (se Ressourcer).