Classilla er en moderne webbrowser til klassisk Mac OS 9

Har du en gammel Mac, der kører Mac OS 9 omkring klædeskabet? Dust det af og bring det til den moderne tidsalder (på internettet i det mindste) med Classilla, en open source port af Mozilla, den samme understøttelse af Firefox. Det er et igangværende arbejde, så forvent ikke, at det er perfekt, men sammen med iCab er det nok den bedste browser mulighed, der er tilgængelig for det klassiske Mac miljø, og det fungerer godt for at komme på internettet i Mac OS System 9.

Grab Classilla fra udviklingsprojektets hjemmeside

Krav er grundlæggende nok til at køre Classilla: PPC-processor, 64 MB RAM enten virtuel eller fysisk, 50 MB diskplads og Mac OS 8.6 eller nyere, selvom Mac OS 9.1 anbefales sammen med en G3-CPU.

Og ja, Classilla arbejder endda i et SheepShaver-miljø, hvis du vil køre dette inde i en Mac OS Classic emulator for at få det online også, her kører det på Mac OS 9 emuleret i MacOS Sierra:

Hvis du har en anden generation af ældre Mac, og du føler dig forladt, kan du stadig være heldig. For de PPC Mac'er, der kører ældre versioner af Mac OS X, må du ikke gå glip af TenFourFox, en moderne FireFox-port til ældre pre-intel-Mac'er, der kører 10, 4.

Kender du til andre nyttige klassiske Mac OS-værktøjer eller apps som dette? Lad os vide i kommentarerne. Noget for system 6 eller system 7 måske? Del med!