Sådan frigøres en Imac

Fra tid til anden vil selv velholdte computere opleve bugs. En almindelig fejl for iMac-brugere er en "frossen" skærm. Når computeren fryser, sidder en eller flere applikationer fast et bestemt sted på skærmen og kan ikke ændres eller lukkes. Med andre ord låser det program, du arbejder på, simpelthen op. I andre tilfælde kan computere sidde fast i visse opstartsoperationer og fryse hele skærmbilledet. Begge almindelige frysninger kan rettes med de rigtige brugerhandlinger.

Frossent program

Tryk på "Command", "Escape" og "Option" samtidigt på dit tastatur. Dette åbner vinduet "Force Quit".

Klik på navnet på det frosne program fra listen over applikationer, der er anført under menuen "Force Quit". Typisk vil det problematiske program blive vist først som standard.

Klik på "Force Quit", når programmet er valgt. Dette lukker det frosne program ned og returnerer din frosne skærm til en normal, funktionel tilstand. Bare husk, du har kun frigivet skærmen, du har ikke rettet den underliggende fejl. Programmet kan stadig fryse igen, hvis du prøver at genstarte det. For at løse problemet, kan du muligvis geninstallere programmet.

Frossen opstartsskærm

Vent mindst et minut for at bekræfte, at skærmen virkelig er frossen. Din iMac kører muligvis bare trægt og får den til at virke frossen i flere sekunder under opstart.

Tryk på din iMac tænd / sluk-knap i ca. 5 sekunder. I henhold til iMac-brugervejledningen vil dette udløse en nedlukning af dit system (se Reference 1). Hvis din computer ikke kan starte, er den eneste måde at frigøre systemet på at genstarte det helt. Ved at holde tænd / sluk-knappen nede, har computeren tid til at dumpe hukommelseshandlinger, før den lukkes ned. Dette er en sikrere nedlukningsproces for din computer end blot at tage computeren ud af væggen.

Tryk på tænd / sluk-knappen igen for at starte computeren igen. Hvis den frosne skærm kun var en mindre fejl, skal computeren genstarte normalt. Hvis computeren konstant fryser ved opstart, skal du muligvis geninstallere din iMac-operativsystem fra den backupdisk, der fulgte med computeren. For at gøre dette skal du blot indsætte disken mærket “Max OS X Install DVD” under genstart og følge vejledningen på skærmen.

Advarsler

Geninstaller kun din operativsystem som en sidste udvej, da dette kan slette filer på din computer.