Kobber Vs. Fortinnet højttalerledning

Der er små forskelle mellem kobberhøjttalertråd og fortinnet højttalertråd, hvoraf ingen i sidste ende påvirker kvaliteten af ​​den producerede lyd. Miljø og placering er afgørende, når man bestemmer, hvilken type ledning der skal bruges.

Kobbertråd

Kobber er et ideelt materiale til højttalertråd på grund af dets ledende natur. Almindelig kobberhøjttalertråd består af kobbertråden, der er dækket af et plastikhus. Selvom kobbertråd er noget af det billigste højttalertråd, giver det et kvalitetsresultat. En ulempe ved kobberhøjttalertråden er, at den har en tendens til at korrodere og til sidst kan gå i stykker ved korrosionspunktet.

Tinned Wire

Fortinnet højttalerkabel er ledning, der har fået loddet på, for at forhindre korrosion. Tinning har ingen indflydelse på lydkvaliteten. Fortinnet højttalerkabel bruges i marine applikationer på grund af dets modstandsdygtighed over for korrosion.

Lydkvalitet

Kobber- og fortinnede højttalertråde producerer stort set det samme lydkvalitetsniveau. Hvad der er vigtigere end den anvendte type eller materiale, er stereo wire gauge. Jo længere trådstrækningen er, desto lavere skal måleren eller tykkere være. Hvis højttalerne ikke placeres tæt på modtageren, skal der anvendes en lav gauge ledning.