Sådan oprettes et eksternt drev, der kan skrives på en Mac

Når du tilslutter en ekstern harddisk, der er tilsluttet din Mac, foretrækker du måske at indstille tilladelserne, så drevet kun kan læses, for at forhindre folk i at tilføje filer til det, men senere indse, at du skal gøre drevet skrivbart. For eksempel har du en ekstern harddisk, hvis indhold du vil beskytte mod at blive overskrevet, eller du vil give skrivebeskyttet adgang til et bærbart drev, der indeholder filer, du vil dele. Hvis du finder ud af, at du nu skal skrive filer til drevet, kan du nemt ændre dets tilladelser.

Trin 1

Klik på ikonet for den eksterne harddisk, der er monteret på Mac-skrivebordet, for at vælge det.

Trin 2

Klik på "File" i Finder-menuen, og klik derefter på "Get Info". Informationsvinduet til det eksterne drev åbnes.

Trin 3

Klik på drevets låseikon for at låse det op, og skriv din Macs adgangskode til brugerkontoen, hvis du bliver bedt om det.

Trin 4

Klik på navnet på den bruger, for hvilken du vil aktivere skriverettigheder, i kolonnen "Navn" i panelet "Deling og tilladelser" i informationsvinduet.

Trin 5

Klik på rullemenuen "Privilege", og klik derefter på "Læs og skriv" for at gøre den eksterne harddisk både læsbar og skrivbar, eller klik på "Skriv kun", hvis du vil omdanne den til en "Drop Box", som brugeren kan kun skrive filer til, men ikke læse filer.

Trin 6

Klik på låsikonet for at låse det og gemme ændringer af tilladelser.

Klik på den røde cirkel øverst til venstre i infovinduet for at lukke den.