Sådan oprettes en USB-flashdisk, der kan startes

De fleste computersystemer er i øjeblikket ikke designet til at starte fra et flashdrev såsom en USB-hukommelse, men er i stedet indstillet til at starte fra en diskette. Hvis du ikke har et diskettedrev på din computer, er det muligt at bruge et USB-drev i stedet, men du skal downloade og bruge flere softwareløsninger fra tredjepart. Du bliver også nødt til at ændre flere indstillinger på din computer og på USB-drevet, hvilket kan være en kompliceret proces.

Genstart dit computersystem. Tryk gentagne gange på knappen "F1", når genstartsprocessen starter, indtil BIOS-menuen vises på skærmen. Tryk på pil ned og fremhæv "Avanceret".

Tryk på "Enter", og rul derefter ned til "Aktivér USB-support." Tryk på "Enter" igen for at tænde USB-opstartsindstillingen. Tryk på "F10" for at afslutte genstart af computeren og vende tilbage til dit operativsystem.

Indsæt din USB-flashdisk i USB-porten på din computer. Klik på Start-menuen, og vælg derefter "Denne computer." Højreklik på dit USB-drev, og vælg indstillingen "Format". Forlad de forskellige rullemenuer ved deres standardindstillinger, og klik på "Start format."

Bemærk det drevbogstav, der er knyttet til dit USB-drev i menuen "Denne computer", såsom G: \ eller F :. Naviger din browser til linket i afsnittet Ressourcer til programmet "Bart's MBKT".

Download og installer softwaren. Åbn programmet. Klik inde i kommandoprompten, og skriv sætningen "mkbt -x bootsect.bin" efterfulgt af drevbogstavet til dit USB-drev. For eksempel, hvis dit USB-drev er "F" -drevet, skal du skrive "mkbt -x bootsect.bin F :."

Luk Bart's MBKT-program, og vend tilbage til din webbrowser. Følg linket i afsnittet Ressourcer til webstedet "Boot CD". Søg efter boot-disken, der svarer til din computers operativsystem.

Download bootoplysningerne til dit operativsystem, og overfør dem derefter til USB-flashdrevet. Genstart computeren med USB-drevet stadig indsat i USB-porten for at starte computeren fra drevet.

Tips

Du skal muligvis trykke på en anden tast for at få adgang til BIOS-indstillingerne. Andre almindelige muligheder er "F2", "F8" og "F10."

Afhængigt af producenten af ​​din computer kan de nøjagtige trin til ændring af BIOS-indstillingerne være lidt forskellige. Se manualen, der fulgte med din computer, eller gå til computerproducentens websted for at få flere oplysninger om de nøjagtige BIOS-indstillinger, der skal ændres for at få computeren til at starte fra et USB-drev.