Få adgang til kort fra kommandolinjen udleveret i ASCII med Mapscii

Har du nogensinde ønsket at du kunne få adgang til en kortlægningsprogram fra kommandolinjen? Nu kan du med Mapscii, som er ligesom Google Maps eller Apple Maps, men til Terminal, med alle de kortlægningsdata, der er gengivet i ASCII-tekst og -tegn.

MapSCII bruger OpenStreetMap data, og hele Jorden kan navigeres gennem kommandolinjen, der er sømløst gengivet i ASCII. Udover at være interessant og en slags sjovt bevis på konceptet for at få adgang til kortlægningsdata fra kommandolinjen på et konsolkort, der er gengivet i ASCII, er MapSCII også Braille-kompatibel, hvilket naturligvis er værdifuldt for mange brugere i sig selv (og bestemt mere nyttigt end ser Star Wars i ASCII fra Terminal).

OK nok snak, du vil sikkert prøve det ud selv (godt, hvis du er en nørd som mig alligevel). Dette er vist på en Mac med Terminal-app, men fordi du tæller til en fjernserver, kan du også få adgang til MapSCII fra enhver anden terminalapplikation, uanset om det er på Mac OS X, Linux, Unix eller Windows med en app som PuTTY eller Windows 10 Linux bash shell.

Adgang til kort fra terminalen med MapSCII

  1. Åbn Terminal-applikationen, der findes i / Programmer / Hjælpeprogrammer /, og indtast følgende kommandosyntax:
  2. telnet mapscii.me

  3. Hit Return, og når du er forbundet til den eksterne MapSCII-server, er du klar til at browse og nyde ASCII-kortene

MapSCII kan navigeres af tastaturet eller musen, tastaturnavigation er let med følgende nøgler:

  • Brug piletasterne til at navigere rundt på kortet: Op, ned, venstre til højre
  • En zoomer ind på kortene
  • Z zoomer ud af kortene
  • C skifter ASCII-tilstand fra / til

Du kan også klikke og holde og trække på kortet med musemarkøren.

Uanset om du finder dette sjovt, interessant, geeky, nyttigt eller ubrugeligt, er det op til dig. De fleste brugere vil være helt glade ved at bruge Google Maps på internettet eller iPhone eller Apple Maps-appen på deres Mac, iPhone eller iPad, men selv da er det stadig sjovt at få adgang til et fuldt udbygget kortlægningsprogram fra kommandolinjen.

Lad os se om indlejring af dette virker:

MapSCII-projektet er open source, og du kan også installere det lokalt, hvis du gerne vil, se projektet ud på GitHub her.

Hvis du kunne lide det, vil du næsten nyde vores andre kommandolinjeposter og emner, så tag et kig.