3 af de bedste diskpladsanalysatorer til Mac OS X

Det er ofte kun et spørgsmål om tid, før Mac-brugere vender op med at se den frygtede "startup disk almost full" advarselsmeddelelse i Mac OS X, hvilket ofte fører til et skræmmende dash i mappen Downloads, da brugerne ødelægger unødvendige filer for at forsøge at frigøre disken plads. Selv om der ikke er noget galt med at gå på en manuel mission til at spore ned, hvor din disklagring forsvandt, findes der en hel kategori af diskpladsanalysatorapps, som gør jobbet nemmere og tilbyder en visuel oplevelse, der hurtigt kan scannes og handles.

Vi dækker tre af de bedste og mest populære diskpladsanalyseværktøjer til rådighed for Mac, som hver er enten gratis eller tilbyder en gratis prøveversion til at give et godt testkørsel med.


En stor ting at huske med at bruge disse diskanalysatorapps er, at hvis du ikke skal slette noget uden skøn, da de fejer hele drevet og uundgåeligt viser systemfiler, systemmapper og andre nødvendige komponenter i Mac OS X og apps sammen med med personlige dokumenter og akkumuleret cruft. Det er en god ide at sikkerhedskopiere Mac med Time Machine, før du bruger disse apps, hvis du planlægger at udføre massefjernelse, er det altid bedre at være sikker end ked af det og tabe filer eller skal geninstallere Mac OS X, hvis du har slettet kritisk systemfiler willy-nilly.

DaisyDisk

DaisyDisk er langt det mest attraktive lageranalyseværktøj, med en smuk og intuitiv grænseflade, der gør det muligt at finde disklodder et spørgsmål om at navigere et interaktivt farverigt hjul. Med hensyn til visualisering af dine fildata er DaisyDisk overlegen til alt andet tilgængeligt, og det er også meget hurtigt.

  • Få Daisy Disk fra udvikleren her (gratis prøveversion tilgængelig, ellers $ 10)

Den gratis version af DaisyDisk er meget funktionel og vil feje dit drev og tillade enkel hurtig adgang til alle filer eller mapper fundet (højreklik på noget og vælg 'Vis i Finder'), og du kan komme væk med bare at bruge den gratis version hvis du ville have det, men hvis du nyder daisydisk nok og finder det til en hjælpsom ledsager til din mac oplevelse, den fulde version er penge brugt godt.

OmniDiskSweeper

OmniDiskSweeper er fantastisk, og grænsefladen svarer meget til at bruge Finder i kolonnevisning, hvilket gør det meget nemt at navigere til store filer og mapper i hele filsystemhierarkiet. Filerne vises i faldende rækkefølge efter størrelse, så det er meget nemt at finde ud af, hvad der spiser opbevaringsplads.

  • Få OmniDiskSweeper fra udvikleren (gratis)

OmniDiskSweeper har længe været en af ​​mine foretrukne gratis værktøjer til Mac, og jeg bruger det ofte til min egen computer, og når jeg forsøger at finde ud af, hvad der spiser diskpladsen på andre Mac'er, kan jeg støde på det. Vi har diskuteret ved hjælp af OmniDiskSweeper før her ved flere lejligheder, det er et godt værktøj.

Disk Inventory X

Disk Inventory X har eksisteret på Mac i nogen tid, det er en oldie men godie. Selv om grænsefladen kunne bruge nogle opdateringer, forbliver funktionaliteten høj, og app'en fungerer fint til at opdage store databaser (for eksempel en gazillion-fotos eller zip-arkiver). Måske er det eneste problem, at i moderne versioner af Mac OS X kan filer tildeles den app, de åbner med, snarere end deres filtype, hvilket kan medføre forvirring. Ikke desto mindre er Disk Inventory X også gratis, så hvis du beslutter det ikke er din kop te, er du ikke mere end et par mb båndbredde.

  • Få Disk Inventory X her fra udvikleren (gratis)

En betydelig fordel af DiskInventoryX har eksisteret i årevis, at den understøttes bredt på mange tidligere versioner af Mac OS X, så hvis du arbejder på en ældre Mac med tidligere systemsoftware, kan det være den løsning, du leder efter.

Bonus: Finder!

Hvis du ikke vil downloade tredjepartsværktøjer, eller måske du ikke kan af en eller anden grund, kan Macsøgningsfunktionen i Finder også finde store filer i Mac OS X. Du skal bare indstille en mindste filstørrelse for at søge efter, og væk går den.

Finder-søgefunktionen virker med rimelighed godt til dette formål, men for mange Mac-brugere finder de en af ​​ovennævnte tredjepartsværktøjer lettere at scanne efter store grupper af filer på et drev med.

Kendskab til andre gode hjælpeprogrammer til at analysere diskplads og filer på en Mac? Lad os vide i kommentarerne!