Sådan åbnes en PDS-fil

I betragtning af hvor mange forskellige typer computerfiler der findes i dag, er det forståeligt, at du kan køre på tværs af filtypenavne, som du ikke er bekendt med. For at åbne disse filer skal du først fastslå, hvilken type fil du har. Den nemmeste måde at gøre dette på er at prøve at åbne filen i et af de programmer, den er tilknyttet. For en .pds-fil er der kun to mulige muligheder: Det kan være en projektfil fra PowerDirector-videoprogrammet, eller det kan være en "planetary data system" -fil, der bruges af NASA til at gemme information om planetariske missioner.

Trin 1

Find ud af, om .pds-filen faktisk er en .pds-fil og ikke er forkert mærket. Lejlighedsvis kan filer på din computer have det forkerte filnavn. Dette kan ske, hvis du downloader dem og indtaster den forkerte udvidelse, når du gemmer, eller når du installerer og afinstallerer programmer. At køre et registreringsdatabaseoprydningsprogram kan hjælpe med at rette forkerte filtypenavne. En populær registreringsdatabaseoprydningsholder, der anbefales af bidragyderredaktør Lincoln Spector hos PC World, er CCleaner. Det kan downloades gratis på det officielle CCleaner-websted, der er angivet i nedenstående ressourcer.

Trin 2

Download og installer PowerDirector 8 fra det officielle websted i nedenstående ressourcer. Det anbefales stærkt, at du downloader den gratis prøveperiode, medmindre du vil betale for at eje hele programmet. Når PowerDirector 8 er installeret, skal du åbne din .pds-fil fra PowerDirector-programmet. Du kan også højreklikke på .pds-filen og vælge "Åbn med." Derfra skal du vælge PowerDirector 8. Du skal muligvis klikke på "Gennemse" for at finde programmet. Hvis din fil ikke åbnes, skal du fortsætte til næste trin.

Download og installer NASAVIEW fra det officielle NASA PDS-websted, der findes i nedenstående ressourcer. Når NASAVIEW er installeret, skal du åbne din .pds-fil fra NASAVIEW-programmet. Du kan også højreklikke på .pds-filen og vælge "Åbn med." Derfra skal du vælge NASAVIEW. Du skal muligvis klikke på "Gennemse" for at finde det rigtige program.