Sådan opbygges et dybt cyklusbatteri

Et dyb cyklusbatteri er en type blybatteri, der kan oplades og aflades flere gange i lang levetid. De kan være en god kilde til bærbar strøm. Et dybt cyklusbatteri lagrer strøm gennem blyplader og svovlsyre, så det er muligt at oprette og oplade dit eget batteri. Du skal være yderst forsigtig, hvis du prøver dette, fordi svovlsyre er meget ætsende og giftig.

Trin 1

Hæld svovlsyre omhyggeligt i glasbeholderen, fyld den mellem halv og to tredjedele fuld.

Trin 2

Skær et blyark, der er mellem en og 2,5 millimeter tykt, i 10 plader ved hjælp af en kniv eller beskæresaks, der er i den helt rigtige størrelse til at passe inden for din krukke. Skær yderligere to stykker i fliser, der er seks inches lange.

Trin 3

Skær et stykke nylon i 18 strimler, der har samme størrelse som dine blyplader ved hjælp af en saks.

Trin 4

Stabel bly og nylon på hinanden, placer to nylonstrimler mellem hver plade. Dette hjælper med at skabe tilstrækkelig afstand mellem pladerne.

Trin 5

Sænk og indsæt pladerne i syrebeholderen - de skal knap nok passe ind i krukken og være i stand til at stå lodret i krukken alene.

Trin 6

Skær to åbninger i låget på krukken, der er seks inches lange ved hjælp af din kniv. Skub metaltappene ind og ud gennem åbningerne, og bekræft, at de passer, inden du lukker låget på krukken.

Trin 7

Sæt blytappene tilbage i åbningerne i krukken. Sørg for, at de berører blypladerne i krukken langs siderne.

Trin 8

Tilslut en jævnstrømskilde til batteriet, tilslut den positive klemme til den ene fane og derefter den negative klemme til den anden. Husk, hvilken fane der er forbundet til hvilken klemme, der skal identificere batteriets positive / negative terminaler.

Tænd for strømkilden, og indstil dens spænding til 2,15 volt. Vent fire timer på kilden til at oplade batteriet.