Fordelene ved centraliseret databaselagring

Når virksomheder vokser, øges mængden af ​​internt genererede og eksternt tilgængelige data dramatisk. Organisering af oplysningerne i databaser gør det muligt for virksomhederne at pålægge fornuft, men et andet problem løfter hovedet. Stigende harddiskstørrelser gør det muligt og let at gemme data lokalt på en pc eller bærbar computer, men øger sikkerhedsproblemer og adgang til hamstrings. Centraliseret databaselagring, selvom det undertiden begrænser lydhørhed for individuelle brugere, tilbyder en række vigtige fordele for virksomheder.

Forbedrer datakonservering

Centraliseret databaselagring forbedrer datakonserveringen. PC-computere og bærbare computere tilbyder sjældent fejltolerance - kapaciteten til at fortsætte med at fungere efter hardwarefejl. Fejltolerance kræver duplikatkomponenter, hvilket øger omkostningerne. Manglen på fejltolerance placerer data, der kun er gemt på en pc eller bærbar computer, i fare for permanent tab. Centraliseret lager indeholder ofte en fejltolerant opsætning og overflødig lagring, der bevarer dataene, selv i tilfælde af en katastrofal hardwarefejl på en harddisk.

Forbedrer fysisk sikkerhed

Lokalt lagrede data repræsenterer en løbende fysisk sikkerhedsrisiko. Laptops og notebooks går tabt eller stjålet. En pc uden opsyn giver enhver mulighed for at få adgang til, stjæle eller beskadige lokalt lagrede data. Centraliseret databaselagring og korrekt serverrums sikkerhed begrænser direkte fysisk adgang til en enkelt placering og en lille gruppe mennesker.

Forbedrer datasikkerhed

Da virksomheder nu opretholder store mængder følsom forbrugerinformation, er databeskyttelse et missionskritisk spørgsmål. At levere datasikkerhed med central databaselagring skaber færre udfordringer end at sikre datasikkerhed på tværs af flere lokale lagringssteder. Dataadgangspolitikker begrænser den skade, en kompromitteret computer kan gøre, ligesom implementering af krypterede virtuelle private netværk, firewalls og streng adgangskodebeskyttelse.

Reducerer omkostninger

Centraliseret opbevaring kræver, at virksomheden investerer meget i serverteknologien, f.eks. Fejltolerance, men giver den også mulighed for at reducere de samlede omkostninger. Vedligeholdelse af den centrale server viser sig at være billigere end vedligeholdelse af flere computere, især hvis virksomheden opererer flere steder. Centraliseret lagring reducerer også de samlede pladsbehov til datalagring og behandling.

Forbedret pålidelighed og opdateringshastighed

Centraliseret lager anvender typisk komponenter af højere kvalitet og redundans, hvilket gør det betydeligt mere pålideligt end lokalt lager. Centraliseret databaselagring letter virtualisering og giver omfattende dataadgang, hvis det ønskes, hvor som helst i verden. Opdateringer udført på en database, der køres på central lagring, gennemføres til alle slutbrugere i modsætning til lokal lagring, som kun gælder for den computer.