Sådan ændres skrifttypestørrelser på en computer

Standard skrifttypestørrelse på en computer er baseret på en multiplikator af skærmens skærmopløsning. Mens den forudindstillede skriftstørrelse er designet til at appellere til et flertal af brugere, er standardskrifttørrelsen for nogle brugere for stor eller for lille til behagelig læsning. Du kan dog øge eller formindske skrifttypernes størrelse på din computer for at gøre det mere behageligt at læse.

Windows-operativsystem

Trin 1

Klik på knappen "Start".

Trin 2

Skriv "Tekst" i søgefeltet, og tryk på "Enter" -tasten. Dette åbner et vindue med tekstegenskaber. Dette vindue indeholder tre størrelsesindstillinger for skrifttyper på din skærm.

Trin 3

Klik på alternativknappen ud for "Medium" eller "Større" for at øge skriftstørrelsen; klik på alternativknappen ud for "Mindre" for at formindske skriftstørrelsen. Klik på knappen "Anvend" for at gemme din ændring. Dette viser en bekræftelsesdialog.

Klik på knappen "Log af nu" i bekræftelsesdialogen for at anvende ændringen.

Internet Explorer

Trin 1

Åbn Internet Explorer.

Trin 2

Tryk på tasten "F10". Dette viser en menulinje øverst på skærmen.

Trin 3

Klik på "Vis", og flyt derefter musen over "Tekststørrelse." Dette udfylder en undermenu, der indeholder flere størrelsesindstillinger.

Klik for at vælge "Stor" eller "Større for at forstørre skriftstørrelsen på besøgte websteder. Klik på" Mindre "eller" Mindst "for at mindske skriftstørrelsen. Ændringen træder i kraft med det samme.