De 4 vigtigste trin, før du sælger eller overfører ejerskab af en Mac

Hvis du planlægger at sælge en Mac eller overføre den til en ny ejer, vil du gerne tage nogle meget vigtige skridt på forhånd i stedet for bare at aflevere maskinen som det er. Vi vil gennemgå præcis, hvad du bør gøre, før du altid skifter ejerskab af en Mac, herunder sikkerhedskopiering af alle dine filer og data, autentisering af computeren via iTunes, og sletter alle data sikkert, så ingen fremtidige ejere kan få adgang til dine gamle ting og endelig, geninstaller OS X som ren, så Mac'en starter op i de indledende opsætningsmenuer, som om den var helt ny.

Lad os komme igang!

1: Sikkerhedskopier alt med Time Machine

Det første du vil gøre er at sikkerhedskopiere noget vigtigt, der er på Mac. Da mange apps er tilgængelige til download igen via App Store, betyder dette primært, at du skal fokusere på de vigtige filer og dokumenter, der er gemt på maskinen.

Som sædvanlig er den nemmeste måde at sikkerhedskopiere en Mac helt igennem Time Machine. Tag et øjeblik til at indlede en endelig manuel backup for at bevare alt på Mac:

  • Slut Time Machine-drevet til Mac'en, og træk derefter ikonet Time Machine til menuen og vælg "Back Up Now"

Dette vil sikkerhedskopiere alt på Mac: apps, filer, data, billeder, medier, tilpasninger, bogstaveligt talt alt. Derudover giver Time Machine dig mulighed for nemt at overføre alt til en ny maskine med migrationsassistent. Du kan også få adgang til kritiske filer, der var engang på Mac'en, hvis de skulle bruges igen i fremtiden, selvom du allerede er flyttet til en anden computer.

Hvis du ikke har planer om at bruge Time Machine, skal du i det mindste tage tid til manuelt at sikkerhedskopiere eventuelle kritiske filer selv. Dette kan være en bedre løsning, hvis du kun ønsker at bevare en mappe eller to i din hjemmekatalog, siger Dokumenter og fotos, og du kan bare kopiere dem til en tilsluttet ekstern harddisk eller USB-nøgle. Hvis du er i tvivl om at bevare visse filer, er det altid bedre at spille det sikkert og bare sikkerhedskopiere alt sammen med Time Machine i stedet.

2: Deauthorize computeren med iTunes

iTunes tillader, at enkelte computere har adgang til DRM (beskyttet) indhold, og typisk DRM-beskyttet materiale, som film og musik, kan kun bruges på op til fem Mac'er. Så hvis du giver op på ejeren af ​​en Mac, vil du gerne fjerne den pågældende Mac først, så den ikke længere vil optage en autoriseret slot. Dette er super nemt at gøre:

  • Start iTunes, og træk derefter "Store" -menuen og vælg "Deauthorize This Computer"

Bare rolig, hvis du beslutter dig for at ændre dit sind og vedligeholde ejerskabet til Mac'en, kan du altid genautorisere computeren igen via den samme menu.

3: Tør alle data ved sikkert formatering af harddisken

Nu, hvor du har sikkerhedskopieret alt og godkendt computeren via iTunes, vil du sikkert slette hele harddisken, så ingen af ​​dine personlige data nogensinde kunne blive genoprettet af den nye ejer (e). Dette gøres ved at genstarte Mac'en fra Recovery Mode og målrette den primære partition med et sikkert format:

  • Genstart Mac'en, og hold nede Option-tasten, og vælg derefter Recovery-partitionen fra opstartsmenuen
  • Vælg "Diskværktøj" i menuen OS X Utilities
  • Vælg den primære partition af harddisken (typisk Macintosh HD) og vælg fanen "Slet"
  • Klik på "Sikkerhedsindstillinger" -knappen og vælg "7-Pass Erase" (meget sikker) eller "35-Pass Erase" (ekstremt sikker men meget langsommere), og klik derefter på "OK"
  • Klik på "Slet" for at formatere drevet

Det kan tage et stykke tid afhængigt af hvilken sikkerhedsmetode du valgte. 35-pass tager længst, fordi det overskriver data på disken 35 gange, hvis du vælger denne metode, forventes at vente et stykke tid, især med større harddiske.

Bemærk til Mac'er med SSD / Flash Storage : Det er kun tilstrækkeligt at slette drevet til Mac-brugere med SSD-drev, og sikkerhedsindstillingerne er forsigtigt gråtonede i Disk Utility (selvom der er en løsning, hvis du er forpligtet til privatlivets fred). Dette skyldes, at datagendannelse er meget vanskelig på en SSD til at begynde med, på grund af hvordan flash-lagring fungerer sammen med TRIM for at gemme, overskrive og slette blokke på drevet.

Når du er færdig, skal du gå ud af Diskværktøjet for at vende tilbage til menuen OS X Utilities for at fortsætte med det sidste trin.

4: Geninstaller OS X

Du er næsten færdig! Det sidste trin er at blot geninstallere OS X, så den nye ejer modtager Mac'en som om den var helt ny, komplet med de oprindelige installationsskærme og alle. Medmindre du bruger et USB-drev til opstart, kræver denne proces internetadgang, så installationsprogrammet kan hentes fra Apples servere:

  • Stadig i genoprettelsestilstand, vælg "Geninstaller OS X" fra OS X Utilities-menuskærmen (genstart hold nede Option-tasten, hvis du ikke længere er i Recovery)
  • Klik på "Fortsæt", og vælg derefter den nyformaterede "Macintosh HD" partition, og klik derefter på "Installer"

OS X vil geninstallere frisk, og Mac'en vil blive efterladt med en ny ren installation. Når du er færdig, vil opstart af Mac'en vises som om den var helt ny, da du først modtog den, med den oprindelige installationsskærm og alle.

Medmindre du giver Mac til et familiemedlem, vil du sandsynligvis ikke vil løbe igennem den nye opsætning selv, og i stedet bare lade det være sådan, at den nye ejer selv kan gennemgå konfigurationsprocessen.