Sådan omprogrammeres en BIOS-chip (5 trin)

En BIOS-chip er et stykke Read-Only Memory (ROM), der er placeret på overfladen af ​​dit bundkort, og som indeholder de oplysninger, der er nødvendige for at starte computeren. Omprogrammering af en BIOS-chip betyder at ændre dens indstillinger, hvilket kan opnås ved at få adgang til BIOS-hjælpeprogrammet. Husk, at visse BIOS-ændringer kan underminere systemets stabilitet, så vær forsigtig, når du omprogrammerer din BIOS-chip.

Trin 1

Genstart din computer. Dette er nødvendigt, da adgang til BIOS-værktøjet kræver, at du er uden for dit normale operativsystem.

Trin 2

Tryk på den nøgle, der er angivet under startmeddelelserne for at komme ind i BIOS. Dette er traditionelt enten "Esc" eller en af ​​"F" -tasterne, men det kan være hvad som helst, så vær opmærksom på skærmen, når din computer fylder op.

Trin 3

Naviger gennem BIOS-menuskærmene ved hjælp af piletasterne. Se din computers betjeningsvejledning for at finde ud af, hvilken menu der indeholder den indstilling, du vil omprogrammere.

Trin 4

Fremhæv den indstilling, der skal omprogrammeres, med piletasterne, og tryk på "Enter". Dette viser en liste over gyldige indstillinger for den bestemte indstilling. Fremhæv den mulighed, du vil vælge, og tryk på "Enter" igen.

Afslut BIOS, når du er færdig med at foretage dine ændringer ved at trykke på "Esc" -tasten. Tryk på "Y" for at gemme og bekræfte dine ændringer.